Æbletærte

Æbletærte

Æbletærte på en kold oktoberdag er altså skønt. Oktober er lig med gode danske æbler og er du så heldig at have en have hvor du bare kan tage for dig af disse skønne, sprøde og saftige frugter, så er det da bare med at være kreativ, da man sjældent kan nå at spise alle de frugter som træet kan byde på. Jeg synes vi har nogle fantastiske gode æblesorter, derfor foretrækker jeg at købe de danske frem for de udenlandske, vi skal støtte vores egne frugtavlere og derved spare på transporten af frugt fra udlandet. Denne Æbletærte smager himmelsk og lavet med egne æbler fra haven og på en kølig oktoberdag hvor vinden rusker udenfor, findes der så noget bedre end en lun Æbletærte sammen med en god kop te, nope ikke i min verden, jeg elsker alt med æbler, jeg synes det er en skøn frugt, i bagværk, i varme retter, desserter eller bare spise æblet som det er. Skønt med et sprødt og saftigt æble uanset tidspunktet. Æbletærte kan laves på utallige måder, denne er bare en af de mange der findes, og jeg synes selvfølgelig at det er den bedste opskrift.

Kalorieindholdet i et stykke Æbletærte er 330 Kcal. fordelt på 7,6 g protein, 32,3 g kulhydrat og 19,9 g fedt. Velbekomme….

Ingredienser

  • 150 g groft revet marcipan
  • 125 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 3 æg
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 4 æbler + 1 revet til dejen, de skal ikke skrælles
  • 75 g mandler groft hakket
  • lidt smør til formen
  • 3 tsk. sukker + 1 tsk. stødt kanel til at drysse over kagen inden den bages

Fremgangsmåde

  1. tænd ovnen på 175′
  2. pisk den revet marcipan sammen med smør, sukker og vaniljesukker til en luftig masse
  3. tilsæt æggene et ad gangen
  4. bland hvedemel, bagepulver og kanel sammen og rør det i dejen til en ensartet masse
  5. riv et æble groft og bland det i dejen og bland det godt sammen
  6. dejen hældes i en smurt form ca. 24 cm
  7. skyl de resterende æblerne og fjern kernehuset, skæres i både og lægges oven på dejen
  8. drys de hakkede mandler over og drys med sukker og kanel
  9. bag tærten i ca. 25 – 30 minutter, tjek lige med en kødnål om tærten er færdig inden du tager den ud

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>