Bønnesalat med syltede rødløg
Her kommer lige opskriften på en skøn salat, nemlig Bønnesalat med syltede rødløg. Den passer perfekt til f.eks. tærte med laks og spinat http://Laksetærte med spinat eller stegt og grillet kød. Den er anderledes end så mange andre salater, den er blød, sprød og smagfuld. Super nem at lave og de skønne farver bliver man da helt glad i låget af. Den er super sund, da grønne bønner er fyldt med proteiner, vitaminer og mineraler, samt gode kostfibre 3,4 g pr. 100 g. Grønne bønner er meget fedtfattige, 0,1 g pr. 100 g. Så alt i alt, en god grønsag. Bønnerne skal lige have et opkog i vand med salt, bare et par minutter, derefter i koldt vand for at bevare deres sprødhed.
Kalorieindholdet i 100 g Bønnesalat med syltede rødløg ligger på 65 Kcal. fordelt på 1,5 g protein, 5,3 g kulhydrat, 3,4 g fedt og 0,3 g kostfibre. Velbekomme……
Ingredienser
- 800 g frosne Haricots verts
- 1 spsk. salt
- 1 håndfuld cherrytomater i halve
- 3 forårsløg, fint snittet
- SYLTEDE RØDLØG
- 1 dl eddike
- 1 dl rørsukker
- lidt peberkorn og laurbærblade
- DRESSING
- 3 spsk. rapsolie
- 6 spsk. lage fra de syltede rødløg
Fremgangsmåde
- start med at lave de syltede rødløg
- pil løgene og skær dem i halve skiver
- bland eddike, sukker, peberkorn og laurbærblade i og giv det etopkog
- smid løgene i og lad blandingen køle af
- sæt noget vand over med salt og giv de grønne bønner et opkog, overhældes derefter med koldt vand
- bland dressingen sammen og hæld den over bønner og de halve tomater, lad det marinere i 15 minutter
- salaten kommes i et fad eller skål og der pyntes med de syltede rødløg og forårsløg
Nyeste kommentarer