Grøn te

Grøn te

Trænger du lige til at booste din krop med lidt energi, skulle du nappe dig en kop Grøn te. Den ægte grønne te stammer fra Japan og hedder Matcha, og så er den meget grøn. Grøn te bruges ved den særlige japanske te-ceremoni, hvor ikke blot indtagelsen men i ligeså høj grad tilberedningen af teen tillægges stor værdi.

Teen er fremstillet af bladene fra årets første høst – eller 1st flush, som det også kaldes. Ved at skærme bladene mod direkte sollys får teen sin karakteristiske jadegrønne farve. De dampede og tørrede blade males til et fint pulver i en stenmølle. Smagen er fin og rund og duften frisk. Den skulle efter sigende være rigtig god mod kræft og aldring men skulle også virke slankende. Matcha er en unik te, der som en bombe tikker med sunde egenskaber. Faktisk svarer én kop matcha te af god kvalitet ernæringsmæssigt til 12 kopper almindelig grøn te. Men selvom du måske ikke er en te-person, skal du ikke føle dig snydt! Matchaen kan nemlig bruges til meget forskelligt. Det kan tilsættes i blandt andet is, chokolade, kager, milkshakes og lignende. Matcha opskrifter dukker op i bunkevis rundt omkring. Selvom matchaen stadig er på vej frem, er det forholdsvis let at anskaffe. Det kan blandt andet købes på forskellige websider og i Matas. Igennem undersøgelser har man set at matchaen skulle reducere kolesterolniveaet samt triglyceridniveaeuet i kroppen. Det kan være med til at forebygge fremtidige tilfælde af hjerte-kar sygdomme. Det skulle også beskytte både leveren og nyren mod at tage skade. Mange grønne teer byder på samme effekt, men fordi matcha teen har så højt et indhold af EGCG, forstærkes denne effekt betydeligt.

Næringsindholdet pr. 100 g Grøn te er 317 Kcal. fordelt på 23,4 g protein, 38,7 g kulhydrater og 0,8 g fedt. Desuden indeholder Matcha også 30,9 g kostfibre. Se på pakken hvordan du tilbereder en perfekt kop af denne gudedrik. God fornøjelse….

 
Tags:

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*

 
 
 
 
>