Roastbeef med timiankartofler

Roastbeef med timiankartofler

 

Roastbeef med timiankartofler smager himmelsk. Roastbeef er skåret af inderlåret og skal have en kerne temperatur på 54′ hvis den skal være rosa indeni og den er slet ikke så svær at lav, som mange går og tror. Bare du har et stegetermometer. Denne udgave smager fantastisk og er lækker rosa indeni, som de fleste af os foretrækker. Roastbeef kender de fleste af os som pålæg men jeg synes det er synd at vi ikke spiser den som varm mad også, de fleste af os vil hellere have en rød bøf, men glem ikke at du sagtens kan få en rosastegt roastbeef, hvis du holder dig til kernetemperaturen på 54′ Roastbeef smager fantastisk krydret med salt og peber, men derfor kan man jo godt komme andre krydderier på. Tilbehøret kan også varierer som du selv synes, husk der er ingen regler for hvad du vil serverer til. Jeg har valgt at serverer min Roastbeef med timiankartofler og grønne bønner og sauce til, smager himmelsk. Men du kan også vælge kold kartoffelsalat, grøn salat eller bagt kartoffel med kryddersmør til. Valget er dit… Velbekomme…… Kalorieindholdet i Roastbeef med timiankartofler er 680 Kcal. fordelt på 62,7 g protein, 60 g kulhydrat og 21 g fedt. Velbekomme……

Ingredienser

  • 1 kg roastbeef af inderlår
  • 1 spsk. olie til bruning
  • salt og peber
  • 2 laurbærblade
  • 1/4 l vand
  • 1 løg
  • 1 fl. creme fine 7%
  • 1 oksebouillon terning
  • TILBEHØR
  • 1 kg små kartofler med skrald
  • 5 stilke timian
  • 1 spsk. olie
  • evt. grøntsager og champignon til saucen

Fremgangsmåde

  1. bland kartoflerne sammen med olie og timian og krydr med salt og peber
  2. bages i ovnen i et ovnfastfad i ca. 35 – 40 min afhængig hvor store de er
  3. krydr kødet med salt og peber hele vejen rundt
  4. varm en pande på fuld skrald
  5. kom olie på panden og brun kødet hele vejen rundt
  6. kom stegen i en gryde og kog panden af med 1/4 l vand og hæld væden ved stegen
  7. tilsæt løg, laurbærblade og evt. champignon
  8. lad stegen småsimre til dit stegetermometer viser en kernetemperatur på 54′
  9. tag stegen op af gryden og lad den hvile mens du laver saucen
  10. fjern løg og laurbærblade og kom creme fine 7% og bouillonterning ved
  11. lad saucen småsimre og giv den lidt kulør
  12. smag saucen til med salt og peber
  13. du kan evt. jævne saucen
  14. lige før servering af stegen bruner du den godt og grundigt hele vejen rundt, på en varm stegepande med lidt smør

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>