Mandelmarengs med rabarberskum

Mandelmarengs med rabarberskum

Mandelmarengs med rabarberskum er en skøn dessert, som er perfekt til den søde tand. De skønne sommerbær på toppen opvejer den søde bund, med knas af mandler. Den er virkelig nem og hurtig at lave og smager fantastisk. Mandelmarengs med rabarberskum skal samles lige før den serveres, men derfor kan man jo godt forberede det hele, så det bliver nemt. Jeg har gjort alle bær klar, pisket fløden på forhånd, så står det bare i køleskabet indtil jeg skal bruge det, og marengsbunden står på køkkenbordet med et viskestykke over. Det kan ikke blive nemmere. Prøv næste gang du skal have gæster, at lave denne skønne kage, jeg er sikker på at den bliver et hit. Det er den her i huset, skulle jeg hilse og sige. Har du noget Rabarberkompot i køleskabet, så brug det.

Kalorieindholdet i et stykke Mandelmarengs med rabarberskum ligger på 393 Kcal. fordelt på 6,7 g protein, 44 g kulhydrat, 20 g fedt og 4 g kostfibre. Velbekomme…..

Find flere spændende opskrifter med rabarber f.eks denne Rabarber ala Tiramisu  eller hvad med denne skønne dessert Rabarber tærte med marcipan

 

Ingredienser

  • 4 æggehvider
  • 200 g rørsukker
  • 200 g mandler,  hakket
  • Rabarberskum
  • 300 g rabarber
  • 160 g rørsukker
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 1/4 piskefløde til pynt
  • 400 g friske bær, skyllet

Fremgangsmåde

  1. tænd ovnen på 175′
  2. start med kompotten
  3. skær rabarberne i ca. 2 cm store stykker og fordel dem i et ovnfastfad med bagepapir
  4. drys sukker, kartoffelmel og vaniljesukker og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter lad kompotten køle helt af og rør den derefter sammen
  5. mandelmarengs laves mens rabarberne er i ovnen, på følgende måde
  6. pisk hviderne stive samtidig med at sukkeret tilsættes lidt af gangen
  7. vend mandlerne i æggehviderne
  8. fordel massen i en springform, foret med bagepapir, ca.  22 cm
  9. bages i 20 – 25 minutter og lad den køle helt af inden den pyntes
  10. pisk fløden til flødeskum, og bland kompotten i ved omrøring
  11. kom rabarberskummet oven på mandelbunden og pynt med friske bær
  12. serveres straks, velbekomme

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>