Brunkager med appelsin

Brunkager med appelsin

Brunkager med appelsin…. Så nåede vi til December og så skal der gang i de hjemmebagte julesmåkager. Findes der noget bedre end duften af julekrydderier. Den skønne duft der breder sig i hele hytten når de kommer ud af den varme ovn. Man skal jo også lige kvalitetsteste dem når de er kølet af, om knækket er rigtigt og om smagen sidder lige i skabet. Der ryger mange på den konto, så opskriften bliver ganget op, så der også er til resten af familien. Disse er faktisk ret nemme at lave, man skal bare have god tid til det, da vi her hos mig hygger med at bage julesmåkager, så det tager gerne hele dagen. Man kommer jo helt i julestemning, når man bager brunkager sammen med den skønne familie og det er både små og store der deltager i projektet. Skønt med kvalitetstid sammen med familien.

Prøv også disse skønne Vaniljekranse

Brug dem som værtindegave, når du skal på besøg her i december eller denne Værtindegave  som er super nem at lave og vil bringe glæde når den afleveres.

Kalorieindholdet i 100 g brunkager med appelsin ligger på 445 Kcal. fordelt på 5,7 g protein, 56 g kulhydrat, 21 g fedt og 3,5 g kostfibre. God fornøjelse….

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 70 g lys sirup
  • 125 g brun farin
  • 250 g hvedemel
  • 80 g hakkede mandler
  • 3 tsk. stødt kanel
  • 1 ½ tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk stødt nellike
  • ½ tsk. stødt allehånde
  • fint revet appelsinskal og 1 spsk. saft
  • 1 tsk. potaske

Fremgangsmåde

  1. smelt smør, sirup og brun farin ved middel varme og tag gryden af varmen, lad det køle af, til det er håndvarmt
  2. bland krydderier, mel, mandler og appelsinskal i en skål
  3. opløs potasken i appelsinsaft og bland det sammen med sukkermassen
  4. tilsæt melblandingen og ælt det godt sammen
  5. form dejen til aflange pølser og pak dem ind i bagepapir, læg dem på køl i minimum 4 timer
  6. skær tynde skiver brunkager ca. 1 mm, med en skarp kniv eller brug en pålægsmaskine
  7. tænd ovnen på 175′ varmluft
  8. brunkagerne lægges på en bageplade med  bagepapir
  9. brunkagerne bages i 6 – 8 minutter og køler af på en bagerist
  10. lægges i en tæt beholder til de skal spises

 

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>