Aubergine dip

Aubergine dip

Aubergine dip kender vi fra Middelhavslandene og den passer til både fisk og kød. Aubergine dip kan også serveres til brød eller til blandet salat. Aubergine dip er blød og cremet og smager fantastisk. Prøv den evt. til Lammespyd, det er en gudespise i min verden. Aubergine er en op til 1,5 meter høj plante med lavendelblå blomster. Aubergine dyrkes for sine frugter, og der findes i mange varianter. De er aflange eller ægformede og har en flot violet farve. Velbekomme…..

Kalorieindholdet i 100 g Aubergine dip er 106 Kcal. fordelt på 1,1 g protein, 5,9 g kulhydrat og 9,3 g fedt

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • salt
  • saften af 1 citron
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 125 g sorte oliven uden sten
  • 3 – 4 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. tomatpure
  • 2½ dl. græsk yoghurt
  • salt og peber
  • 1 knivspids sukker
  • paprika
  • 1 bundt persille

Fremgangsmåde

  1. skyl auberginerne og skær dem i skiver
  2. pensl skiverne med citronsaft så de ikke bliver mørke
  3. drys med salt og lad dem trække 20 min.
  4. skyl og tør dem med køkkenrulle
  5. kom olie på panden og steg skiverne heri ca. 3 min på hver side og lad dem køle af
  6. kom auberginer, hvidløg, peberfrugt, oliven, tomatpure, græsk yoghurt, sukker og persille i en blender og blend til en ensartet masse
  7. smag til med citronsaft, salt og peber og server

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>