Vegetar Enchilada

Vegetar Enchilada

Vegetar Enchilada, den skal du prøve, jeg er sikker på at den bliver et hit. Enchilada er betegnelsen for en Mexicansk pandekage, som er lavet på majsmel, en tortilla, der er rullet om et krydret fyld. En Enchilada består typisk af krydret fyld, som kan være med kød og/eller bønner. Dette er en Vegetar Enchilada, som har det skønneste fyld af bl.a. kidney bønner, sorte bønner, hakkede tomater og de skønneste varme krydderier. Jeg er simpelthen vild med denne ret. Retten består også af en Enchilada sauce. Jeg dobler gerne opskriften op, nu når jeg har gang i gryderne, så er det så meget nemmere næste gang jeg skal have retten på menuen. Så er det bare at finde posen i fryseren med Enchilada sauce, lade den tø op mens jeg bare skal koncentrerer mig om at lave fyldet. Da retten alligevel skal i ovnen, har det ingen betydning overhovedet. God fornøjelse.

 

Kalorieindholdet i en Vegetar Enchilada ligger på 495,5 Kcal. fordelt på 20,8 g protein, 59,5 g kulhydrat, 16 g fedt og 14 g kostfibre. Velbekomme….

Prøv også denne http://Shakshuka

 

Ingredienser

  • ENCHILADA SAUCE
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 2 løg i tern
  • 1 dl. grønsagsbouillon evt. vand + bouillonterning
  • 1 dåse hakkede tomater med chili
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og peber
  • FYLD
  • 1 finthakket løg
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 squash i små tern
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 dåse hakkede tomater med chili
  • 1 dåse kidney bønner
  • 1 dåse sorte bønner
  • 1 dåse majs
  • 8 tortillapandekager, glutenfri
  • 2 spsk. olivenolie
  • 150 g revet cheddar
  • Frisk koriander til pynt

Fremgangsmåde

  1. Enchilada sauce
  2. rist alle krydderierne i en gryde til de begynder at dufte
  3. tilsæt olie, hvidløg, løg og sauter til løgene bliver bløde
  4. tilsæt bouillon og tomater og rør det hele godt sammen
  5. lad saucen småsimre i et kvarters tid
  6. smag saucen til med salt og peber
  7. Fyldet
  8. varm olie i en gryde og sauter løg og hvidløg
  9. tilsæt squash, hakkede tomater og krydderierne og lad det småsimre i et kvarters tid, uden låg
  10. hæld bønnerne i en si og skyld dem godt
  11. bønnerne og tilsættes rette og varmes godt igennem
  12. smør hver tortillapandekage med Enchilada sauce og kom derefter bønnefyld, majskerner og cheddarost ovenpå, rul dem sammen og læg dem i et ovnfastfad med bagepapir
  13. fordel resten af saucen og osten over tortillaerne
  14. Bages i ovnen ved 175′ varmluft i 18 – 20 minutter

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*

 
 
 
 
>