Rabarber sirup

Rabarber sirup

Rabarber sirup, der er bare så mange muligheder med den skønne sprøde stængler, når sæsonen er skudt i gang. Rabarber er i min verden indbegrebet af dansk sommer. Som jeg tidligere har nævnt, er der flere muligheder når man tilbereder rabarber. Når du laver Rabarber sirup får du rent faktisk 2 produkter ud af en omgang. Du får den skønneste sirup og desuden får du en skøn kompot du kan bruge senere til kage, desserter, morgenmads produkter eller som tilbehør til grillmaden, og det er både kød og fisk. Jeg kan personligt godt li kompot til grillet kylling, der lige har fået svøbt en skive bacon om sig. Det er bare med at bruge det hele nu når du er i gang, det ville da være synd at smide det ud. Hvis du ikke selv spiser rabarberkompot, så giv det væk til noget familie eller naboen.

Find mere inspiration på https://sunderekost.dk

Prøv også at lave Rabarber drik eller en udgave for voksne Rabarber shots

Kalorieindholdet i

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 350 g rørsukker
  • 2 spsk. vaniljesukker
  • 2 dl vand

Fremgangsmåde

  1. rens og skyld rabarberne og skær dem i skiver på ca. 1 cm
  2. kom alle ingredienserne i en gryde og lad det småsimre unde låg i 30 minutter
  3. si væden fra og kom den i en rengjort og skoldet flaske til senere brug, opbevar det på køl
  4. kompotten der er siet fra, gemmes i rengjort og skoldet glas eller lignende til senere brug i kage, desserter, morgenmad eller hvad du nu kan finde på, opbevares på køl

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*

 
 
 
 
>