Snebolde

Snebolde

Snebolde. Vi kender dem alle sammen godt, de skønne runde kugler med marcipan overtrukket med mørk chokolade og hvid sukkerskal yderst, mums de er altså bare for lækre. Har du prøvet at lave dem selv? Det er nu ikke fordi det tager særlig lang tid at lave dem, det er ventetiden der er den længste, men tiden er nu det hele værd. De smager fantastisk.

Jeg giver dig her opskriften på disse små lækre mundfulde med et lille twist. Mine snebolde er nemlig lavet med  Rabarber sirup og et lille skvat Rabarber shots

De smager simpelthen vidunderligt, og man kan meget let blive forfalden til dem, men pyt, de siger jo at det er sundt at spise mandler.

Kalorieindholdet i en Snebold ligger på 134,4 Kalorier fordelt på 1,95 Protein, 19 g kulhydrat, 5,5 g fedt, 0,4 g kostfibre og 0,2 g alkohol. God fornøjelse.

Du kan også lave dine Snebolde med revet appelsinskal og Gran Manier hvis det skulle være, eller en kirsebærlikør og kirsebærsirup, så smager de lidt hen af af ris ala mande. Du kan også bare lave dem helt uden tilsætning i marcipanen, og så dyppe dem i en chokolade tilsat smag, f.eks. appelsin, mynte eller noget helt tredje. Prøv dig frem til din egen favorit, mulighederne er rigtig mange.

Ingredienser

  • 250 g marcipan
  • 3 spsk. Rabarbersirup
  • 1 spsk. Rabarbershots, kan undlades
  • 2 spsk. flormelis
  • 175 g mørk glutenfri chokolade
  • 1 bæger pasteuriseret æggehvider
  • 150 g flormelis

Fremgangsmåde

  1. ælt marcipanen sammen med rabarbersirup, rabarbershots og flormelis
  2. og form massen til 20 kugler og sæt dem på et stykke bagepapir
  3. kuglerne sættes i køleskabet i ca. 30 minutter, eller til overfladen er tør
  4. smelt den mørke chokolade over et vandbad og dyp kuglerne her i
  5. de sættes igen på et stykke bagepapir og tørre, kan sættes i køleskabet, hvis du er utålmodig
  6. de overtrukne kugler dyppes i æggehvide og rulles i et tykt lag flormelis
  7. stilles på køl i minimum 30 minutter inden de nydes
  8. jo længere tid sneboldene står på køl, jo hårdere bliver sukkerskallen

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*

 
 
 
 
>