Ris bombe

Ris bombe

Ris bombe er en Ris Ala mande på en anderledes og festligere måde. Jeg elsker julen og alt det der følger med, julebagning, gløgg, julehygge med familien osv.

I år har jeg bestemt mig for at den traditionelle Ris Ala mande skal serveres på en anderledes måde, nemlig med chokolade overtræk. Den ser fræk og festlig ud og den er faktisk ikke så meget mere besværgelig at lave. Det kræver bare lidt ekstra ventetid mens de forskellige ting får sat sig. Så derfor starter jeg  3-4 dage før jeg skal bruge den. Laver grødrisene i ovnen så den får tid til at blive rigtig kold inden den samles med vaniljesukker og flødeskum. Det er fint hvis de er færdige dagen før du skal bruge dem. Du kan efterfølgende pynte dem som du selv synes, eller lade være, det er op til dig selv. Der er en rest af ris Ala mande tilbage, den kan jo serveres hvis der er nogen der kan spise mere.

Du kan også bare bruge din egen opskrift på ris Ala mande, hvis du synes det er den bedste i verden. Ingen grund til at lave om på det.

Har du mod på at lave noget anderledes, så læs opskriften igennem et par gange, så du ikke er i tvivl om fremgangsmåden. Jeg har valgt at undlade mandelsplitter i min Ria Ala mande, da jeg serverer hjemmelavet Brændte mandler  der er groft hakket til min Ris bombe.

Jeg har brugt en silikoneform der kan indeholde ca. 1 dl.

Kalorieindholdet i en portion Ris bombe ligger på ca. 483 Kcal. fordelt på 7,7 g protein, 41,5 g kulhydrat, 31,3 g fedt og 3,1 g kostfibre

Find mere inspiration på https://sunderekost.dk

Ingredienser

  • 180 grødris
  • 3 dl. vand
  • 1 l mælk
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • ½ piskefløde
  • ½ l kirsebærsauce, blended
  • 200 g mørk chokolade
  • 100 g Ruby eller lys chokolade
  • siliconeform efter eget valg
  • evt. 200 g brændte mandler til servering

Fremgangsmåde

  1. tænd ovnen på 120′
  2. kom grødrisene i en gryde sammen med vandet og lad dem koge til næsten al vandet er forsvundet
  3. tilsæt mælken og giv risene et opkog
  4. sæt gryden i ovne med låg, i ca. 25 – 30 minutter til risene er møre, det er fint hvis risene har suget al mælken til sig, da den ellers bliver for flydende. Hvis risene ikke er møre giver du den 5 minutter mere, rør evt. lidt rundt så risene bliver skilt fra hinanden
  5. lad risene køle af og rør forsigtigt i dem, så risene ikke klister for meget sammen
  6. stil din siliconeform i køleskabet mens du
  7. smelter chokoladen over et vandbad og pensl din siliconeform indvendigt, stilles i køleskabet/fryseren til chokoladen har sat sig. Dette gentages en gang mere, sørg for at formen er dækket indvendigt med chokolade, hvis chokolade laget er for tyndt, er der risiko for at desserten vil knække, når du trykker den ud af formen, lidt af en balance gang, da den heller ikke må være for tyk
  8. kom et par spiseskeer kirsebærsauce i bunden af hver form, formen stilles derefter i fryseren
  9. piskefløden piskes til flødeskum sammen med vaniljesukkeret, dog ikke for fast
  10. bland de hakkede mandelsplitter og flødeskummet sammen med de kolde ris, den må ikke være flydende
  11. kom ris Ala manden i en sprøjtepose og
  12. fyld din silikoneform op med ris Ala manden og stil den tilbage i køleskabet et par timer eller mere
  13. tryk forsigtigt dine bomber ud af formen og stil dem på et stykke bagepapir, de opbevares på køl indtil du skal pynte dem og serveres
  14. inden serveringen pyntes evt. med smeltet lys chokolade, som smeltes over et vandbad, chokoladen må ikke være for varm, da den så smelter den mørke chokolade, så lad den blive lidt kold samtidig med at den stadig kan sprøjtes ud. Kan opbevares på køl indtil de skal serveres
  15. der kommes lidt kirsebærsauce på en desserttallerken og din Ris bombe placeres oven på, og der drysses med hakkede brændte mandler

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>