Vaniljekranse
Vaniljekranse hører julen til, og selvom dette er en side om sundere kost, tja så må der gerne snige sig nogle enkelte retter ind, der er lidt “federe” De her vaniljekranse bliver lavet hvert år til jul, og det er min yngste søn der står for dem, til stor glæde for hele familien, der kommer med hver deres kagedåse, og får fyldt op. Det er et stort arbejde, men det er det hele værd. Det er faktisk en rigtig god måde at få lidt kvalitets tid sammen når man samler familien til den fælles opgave, der bliver hygget igennem, prøvesmagt og lavet juledekorationer og julepynt efterfølgende. Vi forstår at hygge i min familie og jeg elsker hvert øjeblik. God fornøjelse…..
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- ½ tsk. bagepulver
- 4 tsk. vaniljesukker, eller korn fra 1 hel vaniljestang
- 125 g flourmelis
- 100 g mandler, gerne med hinde og meget finthakket
- 250 smør, helst lurpak
Fremgangsmåde
- bland mel, bagepulver, vanilje og floursukker godt sammen og kom de finthakket mandler i
- smøret hakkes fint og blandes i
- det hele æltes sammen
- kom massen i en kødhakker, der har indsat til småkager, brug den med “stjerne hullet”, kniv og hulskive skal IKKE bruges
- form massen til fine kranse og læg dem på en bageplade med bagepapir
- bages i en forvarmet ovn ved 180′ i ca. 8 min
- hold øje med at de ikke bliver for mørke
- lad dem køle af inden de puttes i dåser eller på glas
Nyeste kommentarer