Bornholmersalat

Bornholmersalat

Man kan næsten ikke være på Bornholm uden at have smagt deres Bornholmersalat, smager skønt til trods for at jeg ikke spiser sild, og denne Bornholmersalat smager fantastisk, dejlig cremet og tilpas røget i smagen og så med masser af radise og frisk klippet purløg. Så er det bare at sætte sig ned og nyde denne skønne salat på en solrig plet, med en skive hjemmebagt rugbrød til, det er livet. Jeg har det sådan at jeg slet ikke bryder mig om ben i min fisk, og jeg skulle lige hilse og sige at der er rigtig mange ben i sild, men jeg er stædig og fjerner alle de ben mine øjne skuer med en pincet.  Det tager tid for jeg er vedholdende og kan så glæde mig over et benfri resultat. Kalorieindholdet i en portion Bornholmersalat er 211 Kcal. fordelt på 12 g protein, 10,5 g kulhydrat og 13 g fedt. Velbekomme…..

Ingredienser

  • 1 stor røget sild
  • 5 radiser, revet, i tern eller skiver, gem lidt til pynt
  • 2 spsk fint hakket løg
  • masser af fint klippet purløg, gem lidt til pynt
  • 2 spsk. creme fraiche 9%
  • 1 spsk. mayonnaise
  • salt og peber
  • rugbrød

Fremgangsmåde

  1. fjern benene fra den røget sild
  2. bland creme fraiche sammen med løg, purløg, radise, salt og peber
  3. vend den benfri sild i dressingen og nyd den på en skive rugbrød

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>