Rabarber ala Tiramisu
Dato on juni 4, 2020 by Lone Kragh Johansen in Desserter, Snacks
Rabarber ala Tiramisu er en skøn Italiensk dessert som traditionelt laves med kaffe og kakao. Her er desserten kommet i sommer humør og er en fantastisk dejlig frisk dessert som du kan byde dine sommer gæster på når de kigger forbi. Desserten bliver bedst hvis den laves dagen før, på den måde fordeler smagene sig i hele desserten. Tiramisu betyder “kvik mig op” og det må man sige at denne dessert gør. Skøn i sommervarmen, dejlig frisk i smagen og fuld af skønne kalorier. Kalorieindholdet i et stykke Rabarber ala Tiramisu ligger på 507,8 Kcal. fordelt på 6,4 g protein, 44,4 g kulhydrat, 33,7 g fedt og 2,7 g kostfibre. Velbekomme….
Et lille tip: Hvis du bruger Cremefine 19% til piskning ligger kalorieindholdet på 465,7 Kcal. fordelt på 6,3 g protein, 44,6 g kulhydrat, 28,9 g fedt og 2,7 g kostfibre. Så der kan spares på kalorierne med en lille justering.
Find flere opskrifter med Rabarber på https://sunderekost.dk
Ingredients
- 2 økologiske appelsiner
- 500 g jordbær + lidt ekstra til pynt, hvis du ønsker dette
- 500 g rabarber
- 125 g rørsukker
- Creme
- 5 blade husblas
- 4 æggeblommer
- 1 spsk. vaniljesukker
- 100 g rørsukker
- 500 g mascarpone
- 1/4 l piskefløde
- 150 g ladyfingers
- evt. 5 spsk. rabarber shots eller Cointreau
Directions
- skyl og nip jordbærrene og skær dem i kvarte og læg dem i et ovnfast fad
- rens rabarberne og skær dem i små stykker ca. 2-3 cm og læg dem i et andet ovnfast fad
- vask appelsinerne og riv skallen fint, uden at få det hvide med
- halvdelen gemmes til cremen, fordel de resterende appelsin skaller over rabarber og jordbæerne
- pres saften og fordel halvdelen over bærrene, og gem resten til cremen
- drys 25 g sukker over jordbærrene og resten over rabarberne, bland det rundt og lad frugterne marinerer i 20 minutter
- tænd ovnen på 200′ og bag frugterne i 18 – 20 minutter og lad frugterne køle af
- udblød husblassen ud i rigeligt koldt vand i 15 minutter
- knug vandet af husblassen og smelt den sammen med appelsinsaften ved svag varme
- pisk blommerne med sukker og vaniljesukker til en tyk creme
- vend appelsinsaften med husblas i æggecremen
- pisk mascarpone, fløde og resten af appelsinskallen til en luftig creme
- vend de to cremer sammen og pisk det hurtigt igennem
- for en rugbrødsform med film og dæk bunden med rabarber og saft
- læg de sprøde kager i et lag på rabarberne og vend dem så de bliver gennemvædede, stænk evt. med rabarber shots eller Cointreau
- læg halvdelen af cremen ovenpå
- fordel jordbær og saft oven på cremen og gentag med kager, shots og creme
- dæk formen med film og stil den koldt i minimum 4 timer
- vend forsigtigt kagen ud på et fad inden serveringen
Nyeste kommentarer