Shakshuka

Shakshuka

Shakshuka er en skøn og varmende ret, der stammer fra Tunesien, og den spises i flere nordafrikanske lande. I Israel spises den ofte som morgenmad. Retten er krydret og lidt stærk, dog uden at være for meget. Retten laves typisk i en stegepande, men jeg har valgt at portions anrette den i dag. Når jeg laver denne ret laver jeg gerne dobbelt op på opskriften, med undtagelse af æg og tilbehør, da jeg så fryser halvdelen ned, til næste gang den skal på menuen. Så er det bare at tage den op af fryseren og fordele den i fire portioner, eller på en pande, så er der super nem morgenmad/frokost/aftensmad en af dagene. Sådan må det gerne være engang imellem.

Denne vegetariske ret kan serveres både som morgenmad, til brunch eller aftensmad og er dejlig mættende og fyldt med lækker smag. Smagen af tomater, pocherede æg, grønsager og de skønne krydderier gør at retten får en dejlig varm smag der passer til alle tider på dagen.

Jeg er gået lidt amok i øjeblikket med hensyn til vegetar retter, jeg synes det er skønt med alle de grøntsager og jeg er sikker på at kroppen er vild med det.

Kalorieindholdet i en portion Shakshuka ligger på 572 Kcal. fordelt på 27 g protein, 41,5 g kulhydrat, 30,2 g fedt og 12,3 g kostfibre. Velbekomme….

Prøv også http://Vegetar enchiladas

Ingredienser

  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt gurkemeje
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 2 fint hakket løg
  • 2 fed hvidløg knust
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 store røde peberfrugter i tern
  • 1 stor squash i tern
  • 1 spsk. honning
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og peber
  • 4 æg
  • TIL SERVERING
  • 75 g feta
  • 1 håndfuld groft hakket persille

Fremgangsmåde

  1. rist krydderierne i en tør gryde/stegepande under omrøring til de dufter
  2. kom olie, løg, hvidløg ved og sauter til de er klare
  3. tilsæt de hakkede tomater og lad det hele simre uden låg i ca. 10 minutter
  4. rør squash og peberfrugterne i og smag til med salt og peber og varm retten godt igennem og sluk for varmen
  5. slå æggene ud i panden og læg låg på til hviderne er stivnet
  6. inden servering drysses der med feta og persille

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*

 
 
 
 
>