Citronpandekager

Citronpandekager

Den ultimative dessert med knald på smagen. Citronpandekager smager altså bare godt.

Dejlig syre samtidig med det søde, frisk i smagen og anderledes. Men det gør jo heller ikke noget, man vil jo gerne overraskes ikke.

Denne opskrift er lidt mere omfattende end dem jeg plejer at lægge ind, så læs opskrift og fremgangsmåden igennem inden du starter. Så har du lyst til at udfordre dig selv synes jeg du skal lave disse skønne pandekager.

Du kan med fordel lave pandekagerne, citroncremen og citronconfit 2 dage før du skal serverer Citronpandekagerne, da der er flere steps inden de skal serveres. De har bedst af at stå og trække inden du serverer dem. De kan sagtens holde sig i køleskabet i et par dage. Dagen før du skal bruge dem, kommes der citroncreme på, de rulles og stilles på køl.

Jeg har valgt at lave dem glutenfri, da jeg har problemer med det. Kalorieindholdet i en portion Citronpandekager ligger på 364,8 Kcal fordelt på 4,25 g protein, 45 g kulhydrat, 18,9 g fedt og 0,3 g kostfibre. Velbekomme…….

Ingredients

  • Pandekagedej
  • 4 æg
  • 4½ dl mælk
  • 160 g Rød Finax melmix
  • 4 tsk. rørsukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. fint revet frisk ingefær
  • smør til stegning
  • Citroncreme
  • 2 blade husblas
  • 150 g hvid chokolade
  • 4 dl piskefløde
  • fint revet citronskal fra 2 citron, uden det hvide
  • Citronconfit
  • 2 citroner, brug dem du lige har revet skallen fra
  • 100 g rørsukker
  • 4 spsk. vand
  • ½ vaniljestang
  • 1½ tsk. majsmel + lidt vand (til at jævne med)
  • Glaskaramel
  • 200 g flormelis

Directions

  1. der startes med citroncremen da den skal køles ned
  2. husblas lægges i blød i ½ l koldt vand i en ½ time
  3. hak den hvide chokolade fint
  4. varm fløden op må ikke koge og tag gryden af varmen, lad den køle af i 4 minutter
  5. hæld fløden over den hakkede chokolade og der røres til chokoladen er næsten smeltet
  6. tilsæt den afdryppede husblas mens fløden stadig er varm og rør til chokoladen er smeltet
  7. hæld fløden gennem en sigte og tilsæt den revet citronskal
  8. dæk med film på selve fløden og stil den på køl, min 3 timer og gerne til dagen efter
  9. Citronconfit
  10. skær bund og top af citronerne
  11. lad citronerne stå på bunden og med en skarp kniv skæres skrællen af
  12. skær citronen i fileter ved hele tiden at skære langs lamellerne
  13. flæk vaniljestangen og skrab kornene ud som mases sammen med lidt af sukkeret, så kornene skilles ad
  14. vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, citronfileter og vand koges kort op og jævnes med en anelse majsstivelse og vand
  15. der skal ikke bruges ret meget da den ikke skal være tyk
  16. afkøles inden serveringen, kan holde sig et par dage i køleskabet
  17. Citronpandekager
  18. pisk æg og halvdelen af mælken godt sammen
  19. tilsæt sukker og vaniljesukker og pisk det godt sammen
  20. sigt melet ned i blandingen mens der piskes, melet klumper meget let
  21. tilsæt resten af mælken og den revet ingefær og pisk det godt sammen
  22. stilles på køl i 20 minutter og piskes derefter igen
  23. smelt lidt smør på en stegepande og steg 12 pandekager på begge sider
  24. pandekagerne skal være kolde inden du ruller dem med citroncremen, så vent gerne til dagen efter
  25. citroncremen piskes luftig med en håndmikser og fordeler cremen på pandekagerne med en paletkniv
  26. rul pandekagerne omhyggeligt sammen og læg dem på et fad og dæk dem med film. stilles evt.  på køl til dagen efter
  27. på dagen laves der glaskaramel
  28. flormelis smeltes over sagte varme til gylden karamel
  29. læg karamellen i skefulde på et stykke bagepapir og stryg massen med en paletkniv så den bliver meget tynd
  30. når karamellen skal bruges vendes bagepapir nedad mod et andet stykke bagepapir og karamellen frigøres forsigtigt
  31. skær enderne af pandekagerne og del dem med et skråt snit
  32. stilles på højkant og der hældes til citronconfit i bunden af tallerkenen og der pyntes med glaskaramel

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>