Citronpandekager
Den ultimative dessert med knald på smagen. Citronpandekager smager altså bare godt.
Dejlig syre samtidig med det søde, frisk i smagen og anderledes. Men det gør jo heller ikke noget, man vil jo gerne overraskes ikke.
Denne opskrift er lidt mere omfattende end dem jeg plejer at lægge ind, så læs opskrift og fremgangsmåden igennem inden du starter. Så har du lyst til at udfordre dig selv synes jeg du skal lave disse skønne pandekager.
Du kan med fordel lave pandekagerne, citroncremen og citronconfit 2 dage før du skal serverer Citronpandekagerne, da der er flere steps inden de skal serveres. De har bedst af at stå og trække inden du serverer dem. De kan sagtens holde sig i køleskabet i et par dage. Dagen før du skal bruge dem, kommes der citroncreme på, de rulles og stilles på køl.
Jeg har valgt at lave dem glutenfri, da jeg har problemer med det. Kalorieindholdet i en portion Citronpandekager ligger på 364,8 Kcal fordelt på 4,25 g protein, 45 g kulhydrat, 18,9 g fedt og 0,3 g kostfibre. Velbekomme…….
Ingredients
- Pandekagedej
- 4 æg
- 4½ dl mælk
- 160 g Rød Finax melmix
- 4 tsk. rørsukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1 spsk. fint revet frisk ingefær
- smør til stegning
- Citroncreme
- 2 blade husblas
- 150 g hvid chokolade
- 4 dl piskefløde
- fint revet citronskal fra 2 citron, uden det hvide
- Citronconfit
- 2 citroner, brug dem du lige har revet skallen fra
- 100 g rørsukker
- 4 spsk. vand
- ½ vaniljestang
- 1½ tsk. majsmel + lidt vand (til at jævne med)
- Glaskaramel
- 200 g flormelis
Directions
- der startes med citroncremen da den skal køles ned
- husblas lægges i blød i ½ l koldt vand i en ½ time
- hak den hvide chokolade fint
- varm fløden op må ikke koge og tag gryden af varmen, lad den køle af i 4 minutter
- hæld fløden over den hakkede chokolade og der røres til chokoladen er næsten smeltet
- tilsæt den afdryppede husblas mens fløden stadig er varm og rør til chokoladen er smeltet
- hæld fløden gennem en sigte og tilsæt den revet citronskal
- dæk med film på selve fløden og stil den på køl, min 3 timer og gerne til dagen efter
- Citronconfit
- skær bund og top af citronerne
- lad citronerne stå på bunden og med en skarp kniv skæres skrællen af
- skær citronen i fileter ved hele tiden at skære langs lamellerne
- flæk vaniljestangen og skrab kornene ud som mases sammen med lidt af sukkeret, så kornene skilles ad
- vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, citronfileter og vand koges kort op og jævnes med en anelse majsstivelse og vand
- der skal ikke bruges ret meget da den ikke skal være tyk
- afkøles inden serveringen, kan holde sig et par dage i køleskabet
- Citronpandekager
- pisk æg og halvdelen af mælken godt sammen
- tilsæt sukker og vaniljesukker og pisk det godt sammen
- sigt melet ned i blandingen mens der piskes, melet klumper meget let
- tilsæt resten af mælken og den revet ingefær og pisk det godt sammen
- stilles på køl i 20 minutter og piskes derefter igen
- smelt lidt smør på en stegepande og steg 12 pandekager på begge sider
- pandekagerne skal være kolde inden du ruller dem med citroncremen, så vent gerne til dagen efter
- citroncremen piskes luftig med en håndmikser og fordeler cremen på pandekagerne med en paletkniv
- rul pandekagerne omhyggeligt sammen og læg dem på et fad og dæk dem med film. stilles evt. på køl til dagen efter
- på dagen laves der glaskaramel
- flormelis smeltes over sagte varme til gylden karamel
- læg karamellen i skefulde på et stykke bagepapir og stryg massen med en paletkniv så den bliver meget tynd
- når karamellen skal bruges vendes bagepapir nedad mod et andet stykke bagepapir og karamellen frigøres forsigtigt
- skær enderne af pandekagerne og del dem med et skråt snit
- stilles på højkant og der hældes til citronconfit i bunden af tallerkenen og der pyntes med glaskaramel
Nyeste kommentarer