Rundstykke med chiafrø
Rundstykke med chiafrø er de bedste runstykker jeg har smagt og så er de glutenfrie. De er fyldige og holder formen i forhold til andre glutenfrie deje jeg har prøvet. Strukturen i dejen er også anderledes, den minder rigtig meget om almindelig glutenholdig dej. Smagen sidder lige i skabet og jeg er sikker på at de bliver et hit på morgenbordet. Rundstykkerne er fryseegnet og kan smides i ovnen så du kan få varme rundstykker. Kalorieindholdet i et Rundstykke med chiafrø ligger på 138,3 Kcal. fordelt på 3 g protein, 25 g kulhydrat, 2 g fedt og 2,7 g kostfibre. Velbekomme…..
Prøv også de http://Italienske boller
Find mere inspiration på https://sunderekost.dk
Ingredienser
- 6 dl. håndlunt vand
- 50 g gær
- 3 spsk. loppefrøskaller
- 3/4 dl. rapsolie
- 3 spsk. chiafrø
- 1 dl. glutenfri havregryn ca. 35 g
- 1 dl. majsstivelse ca. 50 g
- 2 dl. majsmel ca. 130 g
- 3 dl. fuldkornsrismel ca. 180 g
- 1 tsk. havsalt
- birkes som pynt
Fremgangsmåde
- rør gæren ud i det lune vand og tilsæt derefter loppefrøskaller
- rør blandingen i ca. 5 minutter ved høj hastighed, dog uden at det sprøjter ud over kanten på røreskålen
- lad blandingen hvile i 10 minutter
- vej imens de tørre ingredienser af og bland det sammen
- tilsæt melet lidt efter lidt, sammen med olien, mens du røre på medium hastighed, så dejen kan nå at optage alt mel inden du tilsætter mere
- når alt melet er tilsat skal dejen røres ved høj hastighed i 10 minutter mere
- lad dejen derefter hæve under et rent viskestykke i 30 minutter
- form dejen med let hånd, uden at slå dejen ned, dette gøres nemmest med en spiseske, ligesom når du former farsen til frikadeller
- rundstykkerne enten drysses med birkes eller dyppes ned i, det er en smagssag hvor meget man vil have på
- sæt rundstykkerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve under et rent klæde i 30 minutter
- bages ved 230′ varmluft i 25 – 30 minutter
- rundstykkerne er færdige når de lyder hule, når du banker dem på bunden
- hvis rundstykkerne ikke er sprøde nok så giv dem et par minutter mere, skru evt ned for varmen så de ikke bliver for mørke
Nyeste kommentarer