Fastelavnsboller
Dato on februar 12, 2021 by Lone Kragh Johansen in Bagværk, Desserter, glutenfri, Ovnretter, Snacks
Fastelavnsboller der er glutenfri og hvor smagen bare sidder lige i skabet. Den søde kagecreme sammen med den let syrlige rabarber skum er en perfekt kombination efter min mening. De er faktisk nemme at lave. Jeg plejer ikke at være så god til det med vandbakkelser, men med denne opskrift går det som en leg. Jeg havde noget rabarber kompot i køleskabet som var blevet til overs fra en rabarber is jeg lavede tidligere, så den blev lige blandet i noget flødeskum og sammen med den cremede vanilje creme synes jeg faktisk at det er en perfekt kombination, efter mine smagsløg, sødt og syrligt.
Der er rigtig mange meninger om hvordan Fastelavnsboller skal være, men jeg synes det er op til en selv, smag og behag er jo forskellig. Jeg er vild med disse banditter. Du kan jo komme det fyld i som passer til dine smagsløg, lave dem små eller store, det er op til dig. Kalorieindholdet i en af disse Fastelavnsboller ligger på 344,6 Kcal. fordelt på 5,4 g protein, 24 g kulhydrat, 25,5 g fedt og 0,6 g kostfibre. Velbekomme….
Find mere inspiration på https://sunderekost.dk
Ingredienser
- 160 g smør
- 4 dl vand
- 220 g Rød finax mel
- 6 æg
- FYLD
- ½ l piskefløde
- 300 g rabarber
- 180 g rørsukker
- evt. lidt rød frugtfarve
- 2 spsk. vaniljesukker
- 1 brev kagecreme
- 4 dl. mælk
- flormelis som drys på den færdige bolle
Fremgangsmåde
- lav vaniljecremen efter anvisningen på pakken
- pisk fløden til skum og bland den med det fyld du ønsker, ellers se nedenstående som kan laves dagen før
- kom rabarber og sukker i en gryde og lad væden trække ud
- kog det ind til der ikke er mere væde ved, kom evt. lidt rød frugtfarve i og kompotten hældes i en bøtte og stilles på køl til senere brug. Jeg har brugt ca. 6 spsk. kompot til flødeskummet. Men smag dig frem til hvor meget der skal til for at tilfredsstille dine smagsløg
- og nu til vandbakkelserne…..
- tænd ovnen på 200′ almindelig ovn
- kom vand og smør i en gryde og kog det op
- pisk æggene sammen med en elpisker og stil til side til senere
- tilsæt melet og rør det godt rundt med en grydeske, det vil klumpe i starten
- tag gryden fra varmen og rør til dejen slipper grydeske og gryde
- tilsæt ca. et sammenpisket æg af gangen og pisk med en elpisker
- hæld dejen i en sprøjtepose evt. med en stjernetyl og sprøjt dejen ud på en bageplade med bagepapir, eller kom dejen på med to spiseskeer. Hold god afstand mellem klatterne og brug to bageplader.
- bages i midten af ovnen i 20 – 30 minutter, mine fik 27 minutter, men husk at holde øje med dem og IKKE åbne ovnen før efter 20 minutter. Hvis du er i tvivl om de har fået nok, så tag en vandbakkelse ud og se om den falder sammen. Gør den det skal de have lidt længere
- lad dem køle af inden du fylder dem med det skønneste fyld
Nyeste kommentarer