Marcipankage
Dato on juli 29, 2016 by Lone Kragh Johansen in Desserter, Snacks
Skøn Marcipankage med en frisk smag fra rabarbermarmelade, og så lige den søde marengs på toppen med et twist af kokos, skøn kage som vil være et hit til uventet gæster. Den er nem og hurtig at lave, så der er ingen undskyldning for at lade være med at prøve denne fantastiske Marcipankage, og marcipan hører ikke kun til julens guf. Marcipankage høre til i den lidt tunge kalorie klasse, men den er det værd. Kalorieindholdet i et stykke Marcipankage er 378 Kcal. fordelt på 5,6 g protein, 42 g kulhydrat og 20,5 g fedt. Velbekomme….
Ingredienser
- 160 g marcipan
- 80 g smør
- 60 g rørsukker
- 1 æg
- 50 g græsk yoghurt 2%
- ½ tsk. bagepulver
- 2 tsk. vaniljesukker
- 50 g hvedemel
- rabarbermarmelade som topping, fra hjemmesiden eller færdigkøbt
- Marengs
- 2 æggehvider
- 75 g flormelis
- 75 g kokosmel
Fremgangsmåde
- tænd ovnen på 160′
- smelt smørret ved svag varme, lad det køle af og brug noget af smørret til at pensle springformen, drys den med noget af sukkeret
- riv marcipanen groft på et rivejern
- tilsæt sukker, æg, yoghurt, bagepulver, vaniljesukker og mel til marcipanen og pisk det godt sammen
- tilsæt det afkølede smør og pisk godt igennem
- dejen hældes i en smurt og sukker drysset springform
- bages i ca. 25 minutter og tages ud af ovnen
- skru ned for varmen til 100′
- pisk hviderne stive og tilsæt flormelis lidt af gangen
- vend forsigtigt kokosmel i
- kom rabarbermarmelade på ca. 1 cm tyk
- fordel derefter marengsen ovenpå kagen og stil den tilbage i ovnen
- skal have ca. 20 – 25 minutter mere, marengsen skal være sprød udenpå
Nyeste kommentarer