Jordbærtærte

Jordbærtærte

Findes der noget bedre end en sommerlig Jordbærtærte med solmodne danske jordbær, nope ikke hos mig, jeg synes det smager skønt og tankerne flyver tilbage til barndommens sorgløse tilværelse, hvor man var på besøg hos mormor i kolonihaven og der var masser af jordbær i haven. Denne skønne Jordbærtærte er faktisk nem at lave og bunden kan godt laves i forvejen, så den bare lige skal fyldes inden den sættes på bordet. Kalorieindholdet i 1 stykke af denne fantastiske Jordbærtærte er 280 Kcal. fordelt på 5 g protein, 28,8 g kulhydrat og 16,3 g fedt. Velbekomme….

Ingredienser

  • Bunden
  • 100 g blødt smør
  • 150 g hvedemel
  • 3 spsk. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 æggeblomme
  • Fyld
  • 50 g revet marcipan
  • 50 g fint hakket mørk chokolade
  • 1 brev kagecreme pulver
  • ½ l mælk
  • 1 bk. sommermodne jordbær
  • evt. blåbær
  • evt. lidt citronmelisse

Fremgangsmåde

  1. bland alle ingredienserne sammen til tærtebunden
  2. tryk den færdige dej ud i et tærtefad ca. 24 cm og stil den på køl i ½-1 time
  3. tænd ovnen på 200′
  4. kom lidt folie rundt om kanten på tærtedejen og prik bunden inden den sættes i den varme ovn i ca. 20 minutter, den skal være gylden
  5. bland kagecreme pulveret sammen med mælken og stil den koldt til den skal bruges
  6. skyl og rens jordbærene så de er klar til at blive fyldt i den kolde tærte
  7. når tærten er færdig bagt skal den køle lidt af inden du kommer revet marcipan og hakket chokolade i bunden
  8. kom derefter vaniljecremen i og pynt med jordbær
  9. server den gerne med det samme eller stil den i køleskabet til senere

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>