Sunderekost.dk
Forloren hare med bagte rodfrugter
Forloren hare er en klassiker, men denne er tilberedt med bagte rodfrugter, helt efter tidens ernæringsrigtige principper, og det bliver den bestemt ikke ringere af. Spis den som den er, eller server den med en salat af fintsnittet rødkål og revet gulerod. Forloren hare med bagte rodfrugter bliver et sikkert hit.
1 portion af retten indeholder ca. 570 kcal. fordelt med 10,6 g fedt, 67,4 g kulhydrat og 40,8 g protein
Ingredienser
- 400 g hakket svine eller kalvekød max 12%
- 600 g gulerod, 150 g revet til farsen
- 300 g rødbeder
- 2 spsk. olivenolie, til rodfrugterne
- ½ kg kartofler
- 150 løg
- 1 æg
- 3 spsk. hvedemel
- 3 spsk. rasp
- ½ l minimælk
- 1 spsk. salt
- ½ spsk. peber
- 150 kalkunbacon i skiver
- 3 spsk. majsstivelse
- 3 dl. vand
- 2 spsk. ribs gele
- lidt kulør
Fremgangsmåde
- rør kødet sammen med 150 g revet gulerod, fintrevet løg, æg, hvedemel, rasp og lidt af mælken, krydr med salt og peber
- kom farsen i et smurt ovnfast fad og form det til en aflangt tykt form
- fordel baconen oven på farsen
- drys med lidt rasp
- hæld 2 dl vand ved kødet, skal senere bruges til sauce
- skræl og skær rodfrugterne i ensartet store stykker
- kom rodfrugterne i et ovnfast fad, bland dem med olien lidt salt, og bag dem sammen med kødet, i ovnen i ca. 1 time ved 180 grader
- kog kartoflerne, eller bag dem sammen med rodfrugterne
- sigt væden fra kødet op i en gryde, sammen med resten af mælken, og kog det op
- bland majsstivelse sammen med lidt vand og jævn saucen ved kraftig omrøring, lad det koge et par min
- tilsæt kulør og smag til med ribs gele, salt og peber
Nyeste kommentarer