Flødebolle muffins
Flødebolle muffins, lyder det ikke lækkert at man kan kombinere disse to skønne desserter, og så er de glutenfri. De smager fantastisk. Jeg fandt opskriften og tænkte at dem skulle jeg prøve en dag ved lejlighed, og det blev så lige i dag.
Skøn kage/dessert på en fredag hvor der skal hygges lidt ekstra i anledningen af weekendens kommen. Den svampede chokoladebund smager skønt sammen med den luftige flødebolleskum og chokoladeovertræk. Du kan overtrække dine flødebolle muffins med din favoritchokolade. Mine børnebørn troede jeg var blevet gal, da jeg fortalte dem hvad det var for nogle kager der stod på fadet, de troede simpelthen ikke på mig, helt ærlig farmor, har du stoppet en flødeboller ind i muffins? Men ved den første bid var de solgt og kunne jo godt se at det ikke var en flødeboller der havde forvildet sig ind, men at der var sprøjtet flødebolleskum på kagen og derefter var den dyppet i chokolade.
De smager fantastisk, skulle jeg hilse og sige, de er ellers ikke så meget for søde sager, men de her var et hit så det er nok ikke sidste gang at de bliver bagt. Find flere spændende opskrifter på sunderekost.dk Kalorieindholdet for en Flødebolle muffins ligger på….417 Kcal. fordelt på 4,5 g protein, 57,4 g kulhydrat og 19 g fedt og 2 g kostfibre. Velbekomme…..
Ingredients
- 175 g smør
- 3 æg
- 2 dl. rørsukker
- 100 g Finax melmix, den røde
- 2 tsk. vaniljesukker
- 60 g kakaopulver
- skum
- ½ dl. vand
- 150 g rørsukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 80 g æggehvide
- 200 g chokolade til overtræk
- desuden skal der bruges 12 muffinsforme
- 1 sprøjtepose
- evt. lidt krymmel som pynt
Directions
- tænd ovnen på 175′
- smelt smørret og lad det køle lidt af
- pisk æg og sukker til en luftig masse
- bland mel, vaniljesukker og kakao sammen og sigt det i æggemassen
- pisk det sammen
- hæld det afkølede smør i og pist godt
- fordel dejen i muffins formene
- bages i 20 minutter ved 175′, og lad dem køle af mens du laver flødebolleskummet
- skum
- kom vand, sukker og vaniljesukker i en gryde og lad det koge indtil sukkeret er opløst og massen er blevet til sirup
- lad det køle lidt af mens du pisker æggehviderne stive
- hæld derefter siruppen i lidt af gangen, det skal ende med at blive så stift at du kan vende bunden i vejret uden at skummet ryger ud
- skær evt. det øverste af kagerne så de bliver plane og dermed giver plads til skummet ( det overskydende kan fryses og gemmes til en gang romkugler)
- skummet kommes i en sprøjtepose og sprøjtes ud på kagerne så de kommer til at ligne flødeboller
- bag dine flødebolle muffins i yderligere 5 minutter, eller til de er blevet gyldne
- smelt chokoladen over et vandbad og pensl dine muffins, forsigtigt, med den smeltede chokolade
- opbevares på køl til de skal spises
Nyeste kommentarer