Farmors æblekage
Farmors æblekage er en nem og hurtig kage at lave, og den smager himmelsk. Jeg havde lige nogle æbler liggende som skulle bruges og derfor bliver i lige belemret med opskriften på denne skønne tærte. brug gerne nogle aromatiske æbler med god syre, men alle æbler kan godt bruges. Kage kan man altid spise især når der er frugt i, frugt er jo sundt siges der, så bare kom i gang med at få brugt dine æbler på denne skønne tærte, jeg er sikker på at den lige falder i familiens smag. Den hører ikke til de sundeste tærter, men den smager fantastisk og du vælger selv om du vil smage et lille stykke, eller….for jeg er slet ikke gået på kompromis med ingredienserne, da mine frugttærter skal have både sødme, fedt og god smag. Kalorieindholdet i et stykke af Farmors æblekage er 364 Kcal. fordelt på 4,3 g protein, 40 g kulhydrat og 20,6 g fedt. Velbekomme…..
Ingredienser
- TÆRTEBUND
- 150 g smør
- 50 g flormelis
- 180 g hvedemel
- 1 æggeblomme
- FYLD
- 4 aromatiske og sprøde æbler, skrællet og skåret i tynde både
- 3 æggeblommer
- 85 g rørsukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. stødt kanel
- 2½ dl madfløde 7%
Fremgangsmåde
- smuld smørret i flormelis og hvedemel
- tilsæt æggeblommen og saml dejen hurtig
- læg dejen i en frostpose og læg den i køleskabet i en time ca
- tænd ovnen på 200′
- tryk dejen ud i en tærteform på 25 – 27 cm. og prik bunden med en gaffel
- forbag tærten i 5 minutter
- lad tærten køle af
- læg æblebådene i bunden af tærten
- rør sukker, vaniljesukker, kanel, æggeblommer og fløde sammen og hæld blandingen over æblerne
- bag tærten i 30 – 35 minutter, eller til æggemassen er stivnet
- server evt. med vaniljecreme, flødeskum eller cremefraiche
Nyeste kommentarer