Citron kage med glasur

Citron kage med glasur

Citron kage med glasur…… Mums, denne lille syrlige sag er en himmerigsmundfuld. Jeg har denne gang valgt at lave en lille portion, tit og ofte er de forskellige opskrifter på en større portion, men hvis man nu er alene eller bare to, så er det lidt af en mundfuld at skulle sluge en stor bradepande kage. Kager er jo nogle små kalorie bomber, men godt smager de altså, og ind imellem har man altså trangen til kage.

Kalorieindholdet i et stykke Citronkage med glasur er 326 Kcal. fordelt på 5 g protein, 42 g kulhydrat og 16 g fedt

Ingredienser

  • 75 g smør
  • 40 g revet marcipan
  • 75 g rørsukker
  • 2 æg
  • 70 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • revet skal af 1 lille citron, økologisk
  • OSTEGLASUR
  • 30 g flødeost
  • 100 g flormelis
  • 20 g græsk yoghurt 0,2%
  • revet skal af ½ citron
  • saft fra en ½ citron

Fremgangsmåde

  1. riv smør og marcipan ned i en skål
  2. tilsæt sukker og pisk det godt sammen
  3. tilsæt æggene et af gangen og pisk det godt sammen
  4. bland mel, bagepulver, vaniljesukker og citronskal sammen og rør det sammen med æggemassen
  5. fyldes i en lille form 20 x 15
  6. bages i en forvarmet ovn ved 180′ i 20 min
  7. køles af før glasuren kommes på
  8. bland ingredienserne til osteglasuren godt sammen og kom det på den afkølede kage

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>