Bagte gulerødder med porre

Bagte gulerødder med porre

Bagte gulerødder med porre er en farverig salat som passer som tilbehør til dit grillet eller stegte kød, okse, lam, kylling eller gris. Hvis du tænker at porre er en vinterting, så kan du altså stadig købe dem i forretningerne, tror efterhånden ikke at der er nogle grønsager der er i sæson mere, vi får det bare fra udlandet. Men hvis du foretrækker de danske grønsager, så er det straks værre, så må man holde sig til sæsonen. Endnu engang har jeg brugt feta, som topping og jeg elsker det, samtidig passer feta perfekt i denne salat, hvor det giver det salte indslag, til d søde rødder. Hvis du ikke er vild med feta, kan du undlade den og så smage grønsagerne til med salt. Skær gerne gulerødderne på skrå, så de får en større flade, det giver en god effekt i salaten. Kalorieindholdet i en portion Bagte gulerødder med porre er 193,8 Kcal. fordelt på 9,5 g protein, 14,8 g kulhydrat og 9,6 g fedt. Velbekomme….

Ingredienser

  • 4 store gulerødder
  • 2 porre
  • 2 spsk ramsløgspesto
  • salt og peber
  • 200 g blandet salat
  • 200 g feta i tern

Fremgangsmåde

  1. tænd ovnen på 200′
  2. rens porerne og skær dem i passende stykker, skyld dem godt i vand
  3. skræl gulerødderne og skær dem i skiver
  4. bland grønsagerne sammen med pesto og drys med salt
  5. bages i ovnen i ca. 15 – 20 minutter, gulerødderne må gerne have lidt bid
  6. skyld salaten og kom dem på et fad
  7. fordel de bagte grønsager på salaten og top med feta i tern

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>