Råsyltede rabarber

Råsyltede rabarber

Råsyltede rabarber, lyder det ikke skønt. Det er bare med at udnytte at rabarber sæsonen er over os, enten fra din have eller fra supermarkederne.

De har en skøn smag af sol og sommer og er en fantastisk måde at bruge dem på. Hvis du skulle være så heldig at have en have hvor der er rabarber, der dette en af måderne du kan udnytte den skønne høst, mens den står på. På den måde har du også rabarber i vinter halvåret. Jeg er en flittig bruger af mine rabarberplanter, der bliver lavet shots, saft, sirup og kompot til senere brug. Dem jeg så ikke lige har plads til på glas og flaske, bliver renset og skåret i små stykker, for derefter at ende i fryseren. Skønt at man kan hive en pose rabarber af egen avl op senere på året.

Råsyltede rabarber kan bruges til din morgenmad, kager eller som tilbehør til den varme grillmad. Nu skal du lige spidse øre, for når du har spist dine Råsyltede rabarber kan siruppen bruges til saft, drinks som smager fantastisk sammen med bobler, som topping på din yoghurt, eller lav en jordbærkoldskål med den. Det er alt der kan udnyttes når du har med rabarber at gøre, der er nemlig smag og kraft i resterne, som kan udnyttes på fineste vis. Du kan blandt andet bruge den skønne sirup til drinks, kager, som topping til din yoghurt, lave en skøn is med rabarbersirup, eller hvad du nu kunne få lyst til. Her i huset går vi ikke ind for madspild.

Prøv også lige denne Rabarber shots  eller skal det være kage kan jeg varmt anbefale denne skønne Rabarber ala Tiramisu

Kalorieindholdet i 100 g Råsyltede rabarber ligger på 122 Kcal. fordelt på 0,4 g protein, 29 g kulhydrat, 0,1 g fedt og 1,8 g kostfibre. God fornøjelse….

Ingredienser

  • 200 g rabarber
  • 100 g sukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 1 dl vand

Fremgangsmåde

  1. rens rabarberne og skær dem i tynde skiver
  2. læg dem i et patentglas eller lignende
  3. bring sukker, vaniljesukker og vand i kog og tag gryden af varmen når sukkeret er opløst
  4. lagen hældes over rabarber og stilles på køl til næste dag

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>