Sunderekost.dk

Sunderekost.dk

Sprøde vafler

Sprøde vafler er gået lidt i glemme bogen, de var meget populære for nogle år tilbage. Jeg lavede dem meget da mine børn var små, de elskede dem og så var de jo nemme at lave. Bagt på begge side på en gang frem for at skulle vende som med pandekagerne.  Jeg lavede dem også når vi tog på tur i sommeland, bagte dem dagen før og smurte dem med et tyndt lag Nutella og lagde dem sammen, så var der lidt til den søde tand i løbet af dagen. Det var jo ikke noget der skete så tit, så det gik jo nok. Så har du et vaffeljern gemt dybt inde i køkkenskabet, så find det og nostalgien frem.

Ingredienser

  • 400 g hvedemel
  • 150 g sukker
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 1½ tsk. vaniljesukker
  • 175 g smør, smeltet og afkølet
  • 6 dl. mælk
  • 2 æg

Fremgangsmåde

  1. blan alle de tørre ingredienser sammen i en skål
  2. tilsæt det smeltede smør og rør sammen
  3. tilsæt æggene et af gangen, og rør godt sammen
  4. lad dejen hvile ½-1 time og rør den igennem igen, så den bliver jævn
  5. varm vaffeljernet op og hæld en passende mængde dej på og bag
  6. vaflerne lægges på en bagerist indtil serveringen
  7. server vaflerne med is, flødeskum eller syltetøj

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>