Sunderekost.dk
Rabarber tærte med hakkede mandler og vaniliecreme
Dato on maj 27, 2013 by Lone Kragh Johansen in Desserter
Denne rabarber tærte med hakkede mandler og vaniliecreme, smager af sol og sommer, og tager en tilbage til da man var barn og besøgte mormor i hendes kolonihavehus om sommeren. Der stod de flotteste rabarber i haven og de var imponerende med de store flotte blade. Bladene kan forøvrigt også bruges. Jeg har lavet et fugle bad af et rabarber blad, det står nu i haven og pynter og fuglene er glade for en frisk dukkert i sommervarmen. Man vælger simpelthen bare det smukkeste blad, laver en bunke med sand, sørg for at der er en top på, så bladet kan ligge ordentligt. Læg rabarber bladet på bunken med bunden opad, og laver en blanding med cement (man kan købe en blanding der bare skal tilsættes vand) hæld blandingen over bladet, og lad det tørre. Efter nogle dage, kan det visne rabarber blad kan så forsigtigt trækkes af.
Ingredienser
- 500 g Rabarber
- 1 dl sukker
- 1 dl hvedemel
- 1 dl havregryn
- 1 dl sukker
- 50 g hakkede mandler
- 1 tsk. kanel
- 75 g smør
- 3 dl Creme fraiche
- 3 spsk vanilie sukker
Fremgangsmåde
- Rens rabarberne og skær dem i passende stykker, ca. 2 cm
- Bland rabarberne med 1 dl sukker, og hæld dem i et ovnfast fad
- Bag dem i en forvarmed ovn ved 180 g i 25 min.
- Bland hvedemel, havregryn, sukker, kanel og smør sammen, til det har konsistens som brødkrummer
- Smuldre massen oven på rabarberne og drys de hakkede mandler over
- Bag yderlig i 30 min. til tærten er sprød
- Blande af Creme fraiche sammen med vanilje sukker og lad den trække i køleskabet til kagen skal spises
Nyeste kommentarer