Rabarber kage med marengslåg
Dato on september 10, 2016 by Lone Kragh Johansen in Desserter
Rabarber kage med marengslåg er lig med dansk sommer. Den er virkelig nem at lave og den smager himmelsk. Jeg fik den forleden hos min søn og svigerdatter og var så heldig at få opskriften med hjem. I denne tid bugner det med rabarber i haven og så er dette da en skøn måde at få dem brugt på. Kalorieindholdet i et stykke Rabarber kage med marengslåg er 290 Kcal. fordelt på 4,2 g protein, 42,8 g kulhydrat og 11,2 g fedt. Velbekomme…..
Ingredienser
- 120 g blødt smør
- 2 æg
- 120 g flormelis
- 120 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 2 tsk. vaniljesukker
- 400 g rabarber
- 3 spsk. rørsukker
- Marengslåg
- 4 pasteuriserede æggehvider
- 200 g rørsukker
- 4 tsk. eddike
Fremgangsmåde
- tænd ovnen på 200′
- skyl og rens rabarberne og skær dem i 2 cm længde
- pisk æg og smør godt sammen
- bland flormelis, mel, bagepulver og vaniljesukker og sigt det ned i dejen. bland det hele godt sammen
- hæld dejen i en smurt bageform ca. 15 x 20 cm
- fordel rabarberne oven på kagen og drys med sukker
- bages i ovnen i ca. 30 minutter
- pisk imens æggehviderne luftige
- tilsæt eddike og halvdelen af sukkeret og pisk det godt
- tilsæt resten af sukkeret og pisk hviderne helt stive
- fordel massen over kagen og bag den yderligere i 20 – 25 minutter, låget skal have en gylden overflade
Nyeste kommentarer