Lun æblekage
Årstiden byder lige i øjeblikket på de mest fantastiske æbler du kan få i handelen, nemlig de danske og det er da synd ikke at bruge dem på en sindssyg lækker måde eller hva …. Her får du lige opskriften på den ultimative bedste æblekage, findes der noget bedre end at komme hjem efter en god lang gåtur i den danske natur, til en Lun æblekage der bare står der på bordet og dufter af sødme, frugt, kanel og bare skriger på at blive spist….. lige p.t. kan jeg ikke rigtig komme i tanke om noget. Den er simpelthen så nem at lave så selv børnene kan være med. Kalorieindholdet i et stykke Lun Æblekage ligger på 315 Kcal. fordelt på 10,8 g protein, 41 g kulhydrat, 11 ,2 g fedt og 3,4 g kostfibre. Velbekomme….
Server den evt. med vaniljeis, cremefraiche eller græsk yoghurt blandet op med vanilje, smager pragtfuldt…..
Ingredienser
- 2 æg
- 200 g sukker
- 100 g smør
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 spsk. vaniljepulver
- 1 æble i tern
- 1 springform ca 20 cm
- lidt smør til formen
- TOPPING
- 2 æbler
- 1 spsk. stødt kanel
- 2 spsk. sukker
Fremgangsmåde
- tænd ovnen på 180′
- pisk æg og sukker hvidt og skummende med en elpisker
- smelt smørret ved lav varme og lad det køle af, rør det i æggemassen
- bland mel, bagepulver og vaniljesukker og sigt det i dejen
- rør det godt sammen til dejen er jævn og glat
- bland æbletern i dejen
- smør springformen og hæld dejen i
- TOPPING
- skær de sidste 2 æbler i fine både
- bland sukker og kanel sammen og bland æblebådene godt rundt så kanel og sukker er godt fordelt
- læg bådene i et tæt mønster oven på kagen
- bag kagen i ovnen i ca 35 minutter – tjek med en kødnål at kagen er gennembagt
- server æblekagen lun med cremefraiche blandet med vanilje eller en lækker cremet vaniljeis til
Nyeste kommentarer