Ærtesuppe

Ærtesuppe

Ærtesuppe smager fantastisk dejlig og giver en fornemmelsen af at sommeren ikke er helt væk endnu, og så er den nem at lave. Den giver dig hurtig varmen på en kold dag og vi må jo nok erkende at sommeren er forbi nu. Ærter kan købes hele året og jeg foretrækker de ekstra fine ærter, synes der er meget mere smag i dem, men smag og behag er forskellig. Spis denne skønne Ærtesuppe som hovedret eller brug den som forret, så rækker den til 4 – 5 personer. Server evt. Rugbrøds croutoner til for mere fylde, eller ristet bacontern. Velbekomme…….Kalorieindholdet i hele denne  portion af denne skønne Ærtesuppe er 767 Kcal fordelt på 68 g protein, 82 g kulhydrat og 25 g fedt

Ingredienser

  • 1 stort løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 500 g ærter gerne frosne
  • 1 grøntsags bouillon terninger
  • salt og peber
  • 200 g kalkunbacon

Fremgangsmåde

  1. rist baconen på en varm pande og lad det dryppe af på noget køkkenrulle
  2. pil og hak løget fint og svits det af i olien til de er klare
  3. tilsæt ærterne og lad dem stege med under omrøring til de er varme, de må ikke tage farve
  4. tilsæt vand + bouillon terning og lad det koge i ca. 3 min
  5. blend suppen med en stavblender til en ensartet, tyk cremet suppe
  6. kog suppen op og smag til med salt og peber

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>