Blomkål med bacon
Blomkål i slør kender jeg fra min barndom med rejer, som en kold ret, men hvorfor ikke prøve en anden variant. Blomkål med bacon. Det er en fantastisk spise og kan bruges som et fuldt måltid. Denne ret er mættende og ligger godt i maven, også selv om der ikke er så meget kød. Blomkål indeholder mange fibre, derfor er retten så mættende og du behøver ikke frygte for at du er sulten bagefter. Vi vil jo gerne have flere grønsager ind i vores hverdag, derfor er denne ret genial. Den indeholder masser af grønt og lidt kød. Vi kan jo godt blive enige om at alle retter med bacon er fantastiske. Det sprøde ristet bacon, gør altså noget godt for alle retter, den er prikken over i’et. Jeg fik fat på et fantastisk stort blomkål, med masser af friske og sprøde grønne blade. De sprøde blade har jeg også valgt at bruge i min sauce. De tilføjer lidt ekstra til saucen og hvorfor smide dem ud, når man kan bruge den i retten, det er da total madspild. Bare skær den grove stok væk, fra de store blade, de små kan du bruge som de er.
Kalorieindholdet i en portion Blomkål med bacon ligger på 333,5 Kalorier fordelt på 21,5 g protein, 22,5 g kulhydrat, 15,5 g fedt og 8 g kostfibre. Velbekomme….
Prøv også Blomkålsburger eller hvad med en skøn Blomkålssuppe
Find flere opskrifter med blomkål på https://sunderekost.dk bare skriv “blomkål” i søgefeltet, så kommer opskrifterne frem med blomkål.
Ingredienser
- 1 stort blomkålshoved, gem de fine grønne blade der sidder rundt om, til saucen
- 1 pakke bacon i tern
- 4 dl. mælk
- en lille klat smør
- 3 spsk. maizena og lidt vand, som jævning
- salt og peber
Fremgangsmåde
- kog blomkålshovedet i let saltet vand, der må godt være lidt bid i det
- skyl og skær den grove stok af bladene
- steg bacon sprød på en stegepande og læg det på noget køkkenrulle, så det kan dryppe af
- kom de grønne blade i en gryde sammen med lidt smør og lad bladene falde sammen inden du tilsætter mælk, kog det op og jævn saucen med en blanding af maizena og lidt vand
- smag saucen til med salt og peber
- server blomkålen med sauce og drys med de sprøde bacontern og lidt persille
Nyeste kommentarer