Lakserilette med sylt

Lakserilette med sylt

Lakserilette med sylt er en skøn forret der vil begejstre dine gæster, den smager fantastisk. Den er nem at lave, men start i god tid da der skal syltes. Syltet agurk og syltet rød chili smager fantastisk sammen med denne Lakserilette, samtidig med at det ser fantastisk ud med farverne.

Det syltede skal helst trække en  time. Jeg lavede denne ret på en køkkendag, da jeg gik på Hotel og restaurant skolen. Der har man ca. 2 timer til at fremtrylle to retter og denne Lakserilette var den ene. Der er kamp om pladsen i sådan et køkken, det samme gælder komfuret.

Sådanne køkkener er altså ikke optimale for så mange mennesker, der laver hver deres retter, samt forskellige varmegrader for ovnene.

Jeg røg selv denne laks med det resultat at hele køkkenet stank af røg og det sved i øjnene.  Svært at undgå når man skal røge indenfor. Så hvis du har planer om at røge selv, så gør det udenfor. Kalorieindholdet i et stykke med Lakserilette med sylt ligger på 297,75 Kcal fordelt på 18,25 g protein, 12,5 g kulhydrat, 19,25 g fedt og 2,4 g kostfibre. Velbekomme… Der findes rigtig mange opskrifter på sunderekost.dk mon ikke der er flere der kunne have din interesse.

Ingredienser

  • 150 g varm røget laks
  • 150 g fersk laks
  • 2 dl eddike
  • 160 g sukker
  • 2 peberkorn
  • 2 laurbærblade
  • 4 lange strimler agurk
  • 40 små kugler agurk, brug et parisiennejern, ellers små tern
  • 1 rød chili i tynde strimler
  • 4 skiver rugbrød
  • lidt salat til pynt
  • Dressing
  • ½ dl mayonnaise
  • ½ dl cremefraiche 18%
  • 1 spsk. hakkede kapers
  • 1 spsk. hakkede skalotteløg
  • 1 tsk. sennep
  • ½ dl citronsaft
  • 1 lille håndfuld hakket dild + lidt til pynt
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. sæt eddike, sukker, peberkorn og laurbærblade over i en gryde og giv det et opkog
  2. lad lagen køle af da det ellers vil forandre farve og konsistens på det der skal syltes
  3. del lagen i to, en til agurkekuglerne og en til de tynde strimler chili, lad det trække et par timer på køl
  4. bland dressingen og smag til med salt og peber
  5. rist rugbrødet let og brug evt. en udstikker ring og udstik 4 stk. anrettes i ringen, hvis du vælger at bruge den model, ellers nedenstående
  6.  kom lidt salat på hvert brød og fordel Lakserilette på hver brød og pynt med de syltede drænede agurkekugler og rød chili
  7. slut af med en lang agurkestrimmel og lidt dild

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*

 
 
 
 
>