Blomkålssuppe

Blomkålssuppe

Blomkålssuppe er vist en af mine favoritter. Jeg elsker suppe. Suppe er altid skønt, især på denne årstid, hvor vejret er ret så skiftende. Blomkålssuppe er fantastisk nem at lave og samtidig mætter den godt. Cremet og blød, og så lige det saltede indslag fra baconen, hvad mere kan man forlange. Blomkålssuppe er hurtig og nemt at lave, så der er ingen undskyldning for ikke at lave den og så kan den købes året rundt. Server den sammen med et par skiver stegt bacon og du har et skønt og mættende måltid. Kalorieindholdet i en portion af denne skønne Blomkålssuppe er 323,5 Kcal. fordelt på 10,5 g protein, 7 g kulhydrat, 27,5 g fedt og 5,5 g kostfibre. Mangler du mere knas i din Blomkålssuppe, så skær små blomkålsbuketter på et mandolinjern og pynt suppen med dem, uden at tilberede dem. Velbekomme….

HF (1+2) = blomkål

HF 3 = Bacon

Fedt = piskefløde

Smagsgivere = salt. peber. bouillonterning

Ingredienser

  • 1 mellem stort blomkålshoved
  • 6 skiver bacon
  • 1 grønsagsbouillon terning
  • ½ l vand
  • 1 dl piskefløde
  • lidt klippet purløg til pynt

Fremgangsmåde

  1. del blomkålen i mindre buketter og skyl den ren
  2. kommes i en gryde sammen med vand og bouillonterning og koges mør
  3. steg baconskiverne sprøde på en varm pande
  4. blend blomkålen med vandet den har kogt i og tilsæt fløden
  5. varm suppen godt igennem og smag den til med salt og peber
  6. server suppen sammen med stegt bacon og et drys purløg

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>