Blomkålsburger

Blomkålsburger

Er du frisk på at prøve noget anderledes? Blomkålsburger smager fantastisk og ligger godt i maven. Simpel og lækker mad der er super nem og hurtig at lave. Denne burger gør at du ikke behøver kød, og helt ærlig, der er ingen der tager skade af en kødløs dag ind imellem vel.

Retter med masser af grøntsager mætter altså meget mere end man lige regner med, men server alligevel en skøn favorit salat ved siden af og du har et fantastisk dejligt og sundere måltid, eller rodfrugtfritter med broccolipesto, bare en ide, samtidig med at du sparer udgiften til kød, så kan du altid gå all inn dagen efter hvis du synes.

Jeg synes det er skønt at bruge grøntsager på en anderledes måde, og samtidig med at man gør det lidt anderledes kommer der andre ideer i hovedet til hvad man kan bruge dem til. Blomkålen skal være fast da den så bedre hænger sammen når den skæres i skiver, det er lidt svært at bruge et blomkål der er løs i hovedet. Blomkål hører til de grove grønsager og er derfor god for maven da de indeholder flere fibre og derved giver tarmene noget at arbejde med, og det er ikke så ringe endda.

Blomkålsburger er faktisk også god kold, så den egner sig fint til madpakken. Opskrifterne på gulerodshummus og broccolipesto finder du følgende link.  https://sunderekost.dk/gulerodshummus.html og https://sunderekost.dk/broccolipesto.html   For mere inspiration så gå på opdagelse på  https://sunderekost.dk

Kalorieindholdet i en Blomkålsburger ligger på 470 Kcal fordelt på 12,5 g protein, 47,5 g kulhydrat, 23,5 g fedt og 10,5 g kostfibre. Velbekomme…..

Ingredienser

 • 300 g blomkål
 • salt og peber
 • lidt olie til stegning
 • 2 burgerboller
 • 300 g blandet salat
 • 4 radiser
 • evt. lidt spire
 • dressing efter eget valg

Fremgangsmåde

 1. skær blomkålen i 1½ cm tykke skiver
 2. steg skiverne i lidt olie på en middelvarm pande i ca 5 minutter på hver side
 3. varm burgerbollerne i ovnen efter anvisning på pakken
 4. flæk bollerne og kom salat, blomkål og dressing i og nyd din Blomkålsburger

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>