
Kylling tærte
Kylling tærte kan laves på mange måder, men denne smager altså fantastisk. Den er fuld af smag og med en god salat til udgør den et fyldig måltid. Filodej kan være lidt besværgelig af have med at gøre, men så længe den er lidt fugtig er den medgørlig, så ikke noget med at lade den ligge for længe på køkkenbordet, hvis du vil have det nemt.
Kalorieindholdet i et stk. Kylling tærter er 264 Kcal. fordelt på 21 g protein, 18 g kulhydrat og 12 g fedt
Ingredienser
- 400 g kylling filet skåret i tern
- 200 g bacon i tern
- 2 tsk. paprika
- 3 spsk. soltørrede tomater i olie
- 200 g frisk spinat
- 3 forårsløg i tynde skiver
- 1 bd. dild
- salt og peber
- 2 æg
- 5 plader filodej
- olivenolie
Fremgangsmåde
- kom bacon på en varm pande
- tilsæt kylling stykkerne efter 3 min. og svits det igennem
- tilsæt salt, peber, paprika og de soltørrede tomater og lad det småsimre i 4 – 5 min
- skyl spinaten og knus så meget væde ud af den som du kan
- kom spinaten i en skål sammen med forårsløg og dild, og bland 2 sammenpisket æg i
- krydr med salt og peber
- pensl en tærteform med lidt olie og kom 3 plader filodej i, så tærteformen er dækket, det gør ikke noget at den kommer udenfor, da kanten bliver rullet sammen med låget
- bland kødet sammen med spinaten og fyld det i tærtefadet
- pensl de sidste 2 plader filodej med lidt olie, så de kan klistre sammen, fold den evt. og læg dem som låg over fyldet
- fold kanten ind over tærten så den bliver lukket og pensl med lidt olie
- skær tærten i 8 stykker inden den bages
- bages i en forvarmet ovn ved 175′ i 30 – 35 min, den skal være gylden og sprød
Nyeste kommentarer