Svinekæber med rodfrugtmos
Svinekæber med rodfrugtmos smager himmelsk, og er en rigtig simremad. Jeg elsker altså simremad, der breder sig en liflig duft i hele hytten, når maden står der på komfuret og småsimre, skønt, og når det alligevel begynder at blive lidt koldere i vejret, ja så er det altså perfekt mad for mig. Det er rigtig weekendmad, hvor man som reglen har tid til de retter der tager længere tid. Hverdagen kan være presset nok i forvejen så der har man som reglen ikke tid. Svinekæber fås i de fleste butikker, ellers spørg slagteren efter dem, han kan skaffe dem hjem til dig. Jeg har valgt at servere mine kæber sammen med rodfrugtmos, det falder ikke så tungt i maven, som kartoffelmos, og det smager betydelig anderledes. Men du vælger selv. Begge dele smager jo fantastisk godt til denne ret. Bare du husker at beregningen er lavet ud fra mos lavet på rodfrugter og ikke kartofler alene.
Kalorieindholdet i en portion Svinekæber med rodfrugtmos ligger på 536 Kcal. fordelt på 38 g protein, 28 g kulhydrat, 38 g fedt og 10 g kostfibre. Velbekomme…
Få mere inspiration til den daglige kost på https://sunderekost.dk
Ingredienser
- 4 svinekæber
- 1 spsk. olie til bruning af kødet
- peber
- 2 grønsagsbouillonterninger
- lidt maizena blandet med lidt vand til jævning af saucen
- 2 stk. persillerod
- 2 stk. pastinakker
- 4 gulerødder
- 25 g smør
- lidt mælk
- salt og peber
[/ingredients[
Fremgangsmåde
- brun kæberne af i en gryde
- hæld vand ved og tilsæt bouillonterningerne
- lad det småsimre i 1 time
- tag kæberne op og lad vandet koge videre, det skal reduceres
- skræl rodfrugterne og skær dem i mindre stykker, koges i let saltet vand til de er møre
- jævn saucen med en blanding af vand og maizena
- når rodfrugterne er kogte, hældes vandet fra, der kommes smør og lidt mælk ved og piskes til en mos. Smag til med salt og server….
Nyeste kommentarer