Vegetardelle
Vegetardelle er en super fin måde at få brugt sine rester på. Jeg havde en del kogte ris til overs fra dagen før, jeg overvurderer altid hvor meget der ren faktisk bliver spist og jeg er sikker på at jeg ikke er den eneste der gør dette. Hvad stiller man så lige op med de overskydende ris?
Jo man tjekker da lige køleskabet for grønt og så får de ellers lige en omgang gennem rivejernet og vupti, så kom der de skønneste Vegetar deller ud af det. Her har jeg valgt at serverer dem sammen med bearnaisemos, hold nu op hvor det smagte. Her blev det virkelig til et festligt og smagfuldt måltid.
Opskriften på bearnaisemos finder du selvfølgelig her på sunderekost.dk. For nemmere søgning kan du i søgefeltet på siden skrive Bearnaisemos, så skulle den gerne poppe op. Du kan også vælge at forme “farsen” til større bøffer og bruge dem til burger.
De er for øvrigt også gode som pålæg i madpakken, pyntet med lidt remoulade, tomat og karse. Start med at lave en lille smagsprøve, så kan du hurtigt finde ud af om de mangler mere salt, peber eller karry.
Hvis du ikke lige kan bruge de kogte ris dagen efter, så kom dem i en frostpose og smid dem i fryseren.
Kalorieindholdet i en Vegetardelle ligger på 77 Kcal. fordelt på 2 g protein, 10 g kulhydrat, 3 g fedt og 0,6 g kostfibre. Velbekomme……
Ingredienser
- 5 dl kogte kolde ris
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 stor revet gulerod
- 1 lille revet squash
- 1 revet sød kartoffel
- 2 æg
- 1 dl rasp ca. måske lidt mere da farsen skal kunne formes til deller
- 1 bundt persille, hakket
- 1 tsk. karry
- 1 tsk. salt
- friskkværnet peber
- olie til stegning
Fremgangsmåde
- riv løg, gulerod, kartoffel og squash groft og pres hvidløgene
- kom det hele i en skål sammen med de kogte ris, æg, karry, salt, persille og rasp
- brug en håndmikser og bland det hele sammen ved lav hastighed
- tænd ovnen på 175′
- kom olie på en pande og form 15 frikadeller som steges ved jævn varme i 5 minutter på hver side
- giv dellerne 10 minutter i ovnen inden de serveres
Nyeste kommentarer