Kiwitærte

Kiwitærte

Kiwitærte er simpelthen skøn. Jeg synes at vi bruge kiwi alt for lidt, den er i hvert fald gået lidt i glemmebogen for mit vedkommende.

Kiwi i en tærte er suveræn, den let syrlige frugt sammen med den søde og sprøde tærtebund er en perfekt kombination på en sommerlig tærte i min verden. Jeg tror også at jeg en dag skal prøve at lave den med jordbær, men det bliver først når den danske sæson for jordbær er fremme, jeg synes at de danske jordbær smager af sol og sommer og så er de dejlige søde. Jeg er sikker på at den også bliver rigtig god med andre slags frugt.

Prøv den af når du får tid, jeg er sikker på at du vil blive vild med denne lille fætter. Kalorieindholdet i en Kiwitærte ligger på 334,8 Kcal. fordelt på 4,8 g protein, 23,4 g kulhydrat, 24,6 g fedt og 1,2 g kostfibre. Velbekomme….

Du finder mange spændende opskrifter på sunderekost.dk

Ingredients

  • Tærtedej
  • 200 g smør
  • 250 g hvedemel
  • 4 spsk. flormelis
  • 2 æg
  • Fyld
  • 200 g ren rå marcipan
  • 4 dl piskefløde
  • 4 spsk. flormelis
  • saft fra en citron
  • 6 kiwier skrællet og i skiver

Directions

  1. smuldr smør, mel og flormelis sammen og saml dejen med sammenpisket æg
  2. lad dejen hvile i køleskabet i 30 minutter
  3. rul dejen ud på et meldrysset bord så den passer til en tærteform ca. 30 cm i diameter
  4. smør tærtefadet med lidt smør inden dejen kommes i
  5. sørg for at trykke dejen godt ud i siderne af formen og prik dejen med en gaffel
  6. tærteformen sættes i køleskabet i ca. 15 minutter så dejen er godt kold inden den bages
  7. bages derefter i ca. 15 minutter ved 200′ og skru ned til 175 og bag videre i ca. 15 minutter, de skal være let gyldne
  8. bunden afkøles inden den fyldes
  9. riv marzipanen groft og fordel den i de bagte tærtebunde
  10. pisk fløden og smag den til med flormelis og citronsaft
  11. skummet fordeles på bundene og der pyntes med skiver af kiwi

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>