Cremebolle

Cremebolle

Cremebolle smager som det rene guf og vil gøre lykke hos både store og små. Byd dine gæster på disse skønne Cremeboller og du bliver dagens helt. Portionen lyder på 16 stk. så der skulle jo være nok trods den lækre smag. De er super nemme at lave og er afgjort ventetiden hver og uanset hvordan du vender og drejer det, så er det svært at lave disse Cremeboller med lavere kalorieindhold, desværre. Velbekomme….. Kalorieindholdet i en Cremebolle er 224 Kcal. fordelt på 5,6 g protein, 30 g kulhydrat og 9 g fedt

Ingredienser

  • 1½ dl. mælk, jeg har brugt skummemælk
  • 50 g gær
  • 100 g smør
  • 1 æg
  • 4 spsk. rørsukker
  • 430 g hvedemel
  • 150 g marcipan
  • CREMEN
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk. rørsukker
  • 2 spsk. maizena
  • 2 dl. mælk
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • glasur til pynt og evt. nødder

Fremgangsmåde

  1. lun mælk, sukker og smør i en gryde og opløs gæren heri, må ikke være varmere end håndlun
  2. rør hvedemelet i til en glat dej og del dejen i 16 stykker
  3. form til boller
  4. skær marcipanen i 16 stykker og tryk et stykke ned i midten af hver bolle
  5. bland ingredienserne sammen til cremen i en gryde og kog cremen op under omrøring til en glat creme
  6. fordel cremen i bollerne og saml dejen op omkring så det ikke løber ud
  7. skal hæve i 1 time
  8. bages i en forvarmet ovn ved 180′ i 10 – 12 min
  9. pyntes med glasur

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>