Citrontærte
Citrontærte smager himmelsk, denne lille syrlige tærte tage bare kegler. Sprød bund og det lækreste fyld af friske citroner, fin balance mellem det søde og syrlige, kan man så forlange mere. Citrontærte er en perfekt desser en lun sommeraften, efter en gang grillmad eller hvornår du nu selv synes det passer. Det er lidt af en kalorie fætter, men så kan man jo spare sammen, så man kan tillade sig at smage på denne enestående tærte. Spises samme dag. Denne Citrontærte indeholder 460 Kcal pr stykke fordelt på 6 g protein, 45 g kulhydrater og 29 g fedt
Ingredienser
- Tærtedej
- 175 g hvedemel
- 100 g rørsukker
- 100 g smør
- 1 knivspids salt
- fint revet skal af en økologisk citron
- 1 æg
- Citroncreme
- 3 æg
- 130 g rørsukker
- 150 g blødt smør
- fint revet skal af 1½ økologisk citron
- saften fra en ½ citron
Fremgangsmåde
- MØRDEJ
- bland hvedemel, sukker, salt og citronskal sammen og smuldr smørret heri
- tilsæt 1 æg og saml dejen hurtigt
- pak dejen ind i film og sæt den i køleskabet i en ½ time
- tænd ovnen på 150′
- rul dejen ud så den passer med din tærteform
- CITRONCREME
- pisk æg og rørsukker hvidt og skummende med en elpisker
- rør det bløde smør i
- vend forsigtigt citronsaft og skal i og hæld massen i tærteformen
- bages i ovnen i ca. 30 min
- drys flormelis på den afkølede kage og server
Nyeste kommentarer