Citrontærte
Citrontærte smager himmelsk. Dejlig sød og syrlig til en eftermiddagshygge. Jeg elsker altså at bruge citron i kager, det giver en super fin kombination mellem det syrlige og søde. Virkelig en ultimativ tærte du kan hygge dig med i denne tid. Jeg lavede denne tærte en dag børnebørnene kiggede forbi, og deres reaktion på denne tærte var det hele værd “Uhmm hvor er den altså lækker farmor” må vi få et stykke mere?? Så bliver man altså glad. Det er ikke så tit man rammer rigtigt i deres verden, de er nemlig ikke så meget for kager der som reglen er søde, men denne var virkelig et hit. Man kan jo i første hug ikke se hvad tærten indeholder så er det da skønt at blive overrasket på den måde. Citrontærten er frisk i smagen samtidig med at den er sød, blød og syrlig, der er altså noget aromatisk over citrusfrugter.
Husk at det skal være økologiske citroner du bruger, da skrællen indgår i opskriften.
Find flere opskrifter med citron på https://sunderekost.dk For at gøre det nemmere skal du bare skrive citron i søgefeltet øverst på siden, så kommer alle mine opskrifter der indeholder citroner frem, super nemt. Dette gælder selvfølgelig også for andre ingredienser.
Kalorieindholdet i et stykke af denne skønne Citrontærte ligger på 302 Kcal fordelt på 4,9 g protein, 36,6 g kulhydrat, 14,8 g fedt og 1 g kostfibre. Velbekomme…..
Ingredienser
- Tærtedej
- 150 g hvedemel
- 120 g smør + lidt ekstra til tærteformen
- 2 spsk. rørsukker
- 1 æggeblomme
- Fyld
- 2 æg
- 200 g rørsukker
- revet skal af 2 økologiske citroner
- saften af 2 citroner
- 1 spsk. vaniljesukker
- 200 g revet rå marcipan
- 2 spsk. hvedemel
- Flormelis til pynt
Fremgangsmåde
- smuldr smørret i melet til tærtedejen
- saml dejen med æggeblommen
- rul derefter dejen ud mellem to stykker bagepapir, så den passer en tærteform på ca. 23 cm
- smør tærteformen med smør og læg den i tærteformen
- bunden prikkes med en gaffel og stilles på køl i ca 20 minutter
- tænd ovnen på 175′
- bunden bages i ca 10 minutter
- fyldet
- pisk æg og sukker skummende
- tilsæt citronsaft, skal og revet marcipan og pisk det godt igennem
- pisk til sidst 2 spsk. hvedemel i og hæld fyldet i den let bagte tærte
- tærten sættes igen i ovnen og bages i ca 30 minutter
- tærten drysses med flormelis når den er kølet af
Nyeste kommentarer