Chokoladespecier

Chokoladespecier

Mangler du lige at lave lidt småkager til jul, så er opskriften her på en nem en af slagsen. Chokoladespecier er da en julesmåkage der bare smager skønt, sød, sprød og godt med chokolade….mums. Jeg elsker denne lille småkage og det bedste ved den er at den er super nem at lave, bland dejen den ene dag og bag den næste, eller hvornår det nu passer ind i hverdagen. Chokoladespecier kan laves med mørk og lys chokolade eller med en blanding af begge som jeg har gjort i denne udgave. Hvis du tæller kalorier skal du være opmærksom på at disse små lækre småkager indeholder mange kalorier også selv om de er ret små i det. Kalorieindholdet er beregnet på hele portionen, da de varierer i størrelsen, ingen kan få dem nøjagtig lige store. Kalorieindholdet i hele denne portion Chokoladespecier er 4749 Kcal. fordelt på 45 g protein, 474 g kulhydrat og 292 g fedt.

Ingredienser

  • 375 g hvedemel
  • 300 g blødt smør
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 125 g flormelis
  • 125 g fint hakket chokolade, lys, mørk eller en blanding af begge

Fremgangsmåde

  1. kom mel, smør, flormelis og vaniljesukker i en skål og bland det hele godt sammen med det bløde smør. Brug evt en elpisker med dejkroge eller en røremaskine
  2. tilsæt det hakkede chokolade og rør det godt sammen
  3. del dejen i 2 ruller så de får en diameter på størrelse med en femmer
  4. pak rullerne ind i bagepapir og læg dem i køleskabet i mindst 2 timer, gerne til dagen efter
  5. skæres i 3 mm tykkelse og bages i ovnen ved 200′ i ca, 8 minutter
  6. køles af på en bagerist inden de opbevares i en tætsluttet beholder

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>