Brownie med solbær
Brownie med solbær er en meget fyldig chokoladekage og det kræver kun et lille stykke at få mættet den søde tand som de fleste af os har, og skal man synde lidt kan man lige så godt gøre det med måde og få en ordentlig oplevelse.Vælg en mørk chokolade med min 50% kakao og meget gerne højere for at få den ultimative oplevelse. Jeg har valgt at dele min i 24 stykker, men du bestemmer selv hvor små/store stykkerne skal være. Brownie med solbær smager skønt, den er sød, syrlig og cremet og er en fryd for øjet. Velbekomme….. Kalorieindholdet i et stykke Brownie med solbær er 246 Kcal. fordelt på 3 g protein, 26,3 g kulhydrat og 14,3 g fedt.
Ingredienser
- 250 g smør
- 150 g mørk chokolade 50 – 80%
- 4 æg
- 250 g rørsukker
- 3 spsk. kakao
- 150 g hvedemel
- TOPPING
- 300 g frosne solbær
- 1½ dl. vand
- 150 g rørsukker
- 3 pasteuriserede æggehvider
- 1 flaske cremefine piske
- 4 blade husblas
- evt. friske bær til pynt
Fremgangsmåde
- smelt smørret sammen med chokoladen i en gryde og lad det køle af
- tænd ovnen på 175′
- pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps
- bland hvedemel og kakao sammen og vend det i æggesnapsen
- vend den afkølede chokoladeblanding i
- hæld dejen i en smurt bageform 20 x 30 og bag den midt i ovnen i 20 – 25 min, kagen skal være lidt underbagt
- lad kagen køle af
- TOPPING
- kog solbæerne med vand og halvdelen af sukkeret, de skal koge ud
- kom husblas i koldt vand
- si saften og hæld det tilbage i gryden og varm saften op
- sluk for gryden og tryk forsigtigt vandet ud af din husblas og opløs den i den varme saft
- lad den køle af
- pisk hviderne stive sammen med resten af sukkeret
- pisk fløden stiv
- når saften er kold blandes det forsigtig sammen med hviderne og flødeskummet blandes i
- fordel massen ud over kagen og stil den koldt i nogle timer
Nyeste kommentarer