Boller med squash
Hjemmebagte boller smager altså bedst, frem for dem man køber, dem er der ikke meget fylde i. Boller med Squash er en lækker lille frokostbolle, brug den som tilbehør til din salat eller som eftermiddags snack til børnene, når de skal hentes fra institutionen, de vil gøre lykke. De er simple at lave og kan holde et par dage, du kan også fryse dem og så bare tage dem ud du skal bruge, lune dem i ovnen og så er de klar. Boller med squash er en god måde at få lokket lidt ekstra grønsager ind i kosten. Du kan bruge revet gulerødder, kartoffel eller rødbeder giver en fantastisk farve. Kalorieindholdet i en Bolle med squash er 206 Kcal fordelt på 6 g protein, 34 g kulhydrat og 3 g fedt.
Ingredienser
- 4 dl. håndlunt vand
- 50 g gær
- 3 tsk. sukker
- 1 knivspids salt
- 2 spsk. olivenolie
- ½ revet squash
- 3 dl. rugkerner, bageklar
- 10 dl. hvedemel, ca.
- æg til pensling
- solsikkekerner til pynt
Fremgangsmåde
- opløs gær, sukker og salt i det lune vand
- tilsæt olie og og rugkerner
- kom de revet squash i og rør godt sammen
- tilsæt melet og bland det godt sammen, dejen skal være blød og smidig og ikke hænge fast
- stil dejen til hævning i ½ time et lunt sted
- ælt dejen og form 15 boller
- dyp dem i sammenpisket æg og solsikkekerner, inden de sættes på en bageplade med bagepapir
- bages i en forvarmet ovn 200′ i ca. 10 – 12 min, afhængig af ovnen
- hold øje med dem
Nyeste kommentarer