Auberginer med fyld

Auberginer med fyld

Auberginer med fyld smager fantastisk, denne ret får jeg altid når jeg er på Kreta. Jeg har fået opskriften af en vi spiser hos hver gang vi er der nede, og jeg synes lige at jeg ville dele den med jer. Den kan minde en smule om Musaka og alligevel ikke, for auberginerne bliver ikke bagt på samme måde, når de er blottet, de er mere faste i det.

Kalorieindholdet i en portion er 400 Kcal. fordelt på 26 g protein, 18 g kulhydrat og 25 g fedt

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 125 g hakket oksekød 3-7%
  • 125 g hakket lammekød
  • 2 forårsløg
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1 håndfuld persille, hakket
  • ½ ds. hakket tomater
  • ½ dl. hvidvin
  • 1 tsk. stødt muskatnød
  • salt og peber
  • 2 spsk. olivenolie
  • 50 g revet ost 10%
  • Bechamelsauce
  • 40 g smør
  • 1 spsk. hvedemel med top
  • 3 dl. mælk
  • 1 sammen pisket æg
  • 50 g revet ost 10%
  • ½ tsk. stødt muskatnød
  • salt

Fremgangsmåde

  1. skyl og flæk auberginerne og tag kernerne ud, skæres i mindre stykker og gemmes til senere
  2. kom 1 spsk. olivenolie på en pande og svits de halve auberginer i nogle minutter på begge sider
  3. læg dem i et ovnfastfad og fordel 50 g revet ost i bunden af auberginerne
  4. kom 1 spsk. olivenolie på panden og svits det hakkede kød sammen med auberginekødet, forårsløg, persille, hvidløg, stødt muskatnød, salt og peber, til det har fået farve
  5. tilsæt de hakkede tomater og varm det godt igennem
  6. det hele fyldes i aubergineskallerne og der hældes Bechamelsauce over
  7. Bechamelsauce
  8. smelt smørret i en gryde og kom hvedemel ved, en opbagning, tag gryden af varmen hver gang du tilsætter noget, og pisk det godt igennem, det giver det bedste resultat. Varm det derefter op igen inden du tilsætter noget nyt.
  9. tilsæt mælken under stadig omrøring og varm det op
  10. tilsæt det sammenpisket æg og pisk det godt sammen og varm det igennem
  11. tilsæt den revet ost og muskatnød evt. lidt salt og varm det godt op
  12. bechamelsaucen hældes over auberginerne
  13. bages i en forvarmet ovn ved 175′ i 30 – 40 min ca.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>