Æbleskiver

Æbleskiver

Æbleskiver kan de fleste vist godt li, med hvad med de gammeldags, har du prøvet dem ? Her taler jeg om æbler skåret i skiver, dyppet i en tyk dej og stegt på panden. Nøj siger jeg bare, de smager skønt og så ligger de godt i maven. Følger du Sensekost, så er det lige noget for dig evt. til morgenmad, super siger jeg bare. Server dem evt. sammen med lidt sirup. Kalorieindholdet i portion Æbleskiver ligger på 391,5 Kcal. fordelt på 9 g protein, 51,5 g kulhydrat, 15 g fedt og 6 g kostfibre. Der er ingen HF 1+2 men du kan altid supplerer med neget gnavegrønt, eller gemme det grønne til et mellemmåltid. Velbekomme…..

HF 3= æg

HF4= æble

fedt: smør

mælkeprodukt: mælk, cremefraiche 9%

Smagsgivere: kanel, vaniljesukker, sukker

Ingredienser

  • 2 æbler
  • 1 spsk. kanel
  • pandekagedej
  • 1,5 dl hvedemel
  • ½ spsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk kanel
  • 1 æg
  • ½ dl mælk
  • 2 spsk. smør til stegning
  • Cremefraiche 9% som tilbehør

Fremgangsmåde

  1. bland alle ingredienserne sammen til pandekage dejen og rør det godt sammen, tilsæt mælken lidt af gangen, dejen skal være ret tyk
  2.  skyl æblet og skær dem i skiver ca. ½ cm tykke og udstik kernehuset
  3. drys kanel på begge sider af æble skiverne
  4. vend æble skiverne i dejen og steg dem på begge sider i smør på en varm pande, til de er gyldne
  5. server æbleskiverne sammen med lidt ahorn sirup eller cremefraiche

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>