Solbær is
Hvem kan ikke li is og så lige Solbær is som smager af sommerens sol og varme. Disse små skønne bær er fantastiske at bruge i det daglige bl.a. til hjemmelavet is, i bagværk og som drys oven på din salat.
Solbær er ét af de bær, der har det højeste indhold af C-vitamin. Derudover indeholder solbær især to stofgrupper, som forskerne interesserer sig for. Det drejer sig om de såkaldte flavonoider og anthocyaniner, som er det farvestof, der giver solbærrene den karakteristiske mørke farve. Både C-vitaminer, flavonoider og anthocyaniner er antioxidanter. At et stof er en antioxidant betyder, at stoffet hindrer iltning af fedtsyrer i blodet og dermed modvirker blodpropper og åreforkalkning. Det er denne evne til at forebygge hjerte- og karsygdomme, der gør forskerne interesserede i solbær. Der er desuden forsøg, der tyder på, at aktivstofferne i solbær kan styrke immunforsvaret og bekæmpe infektioner. Server Solbær is sammen med frisk frugt, knuste marengs eller med flødeskum og ristede nødder. Velbekomme…..
Kalorieindholdet i denne portion Solbær is er pr. 100 g 172 Kcal. fordelt på 2,1 g protein, 31 g kulhydrat og 4,8 g fedt.
Ingredienser
- 300 g solbær, friske eller frosne
- 1½ dl. vand
- 180 g rørsukker
- 2 æggehvider, pasteuriserede
- 1½ creme fine piske 19%
Fremgangsmåde
- kog solbærene i 1½ dl. vand og halvdelen af sukkeret, de skal koge helt ud
- si saften fra og afkøl den i køleskabet, skal være kold
- pisk hviderne stive sammen med resten af sukkeret
- pisk fløden stiv
- bland den kolde solbærsaft i de stift pisket æggehvider og vend det i piskefløden
Nyeste kommentarer