Sunderekost.dk

Sunderekost.dk

Savoykål med okse

Savoykål med okse, er faktisk en ret lavet af rester, men derfor kan den jo godt være fantastisk. Havde en rest culotte i køleskabet, ikke så meget men alligevel rigeligt. Blandede det med noget ingefær, chilipasta og hvidløg, og inden jeg fik set mig om var der dejlig nem aftensmad, samtidig med at den var fedtfattig. Det kan mange gange godt betale sig lige at kigge køleskabet igennem, inden man handler ind. Danskerne er kendt for at smide rigtig meget mad ud, måske fordi vi har en travl hverdag, eller bare har glemt at vi havde gemt en rest et eller andet. Man kan nemt komme det til livs ved at lægge en madplan, hvor flere af de samme råvare indgår, så står man ikke med flere små rester når ugen er slut, og må smide det i skraldespanden.

Ingredienser

  • ½ savoykål, fintsnittet
  • en rest mørt oksekød, tilberedt og skåret i strimler eller tern
  • ½ tsk. chilipasta
  • 1 – 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. knust ingefær
  • 3 små løg, fintsnittet
  • lidt olivenolie
  • salt og peber

[/ingredienser]

Fremgangsmåde

  1. Hæld lidt olie på en pande eller wok
  2. tilsæt løg og kål og svits det til det næsten er faldet sammen
  3. tilsæt hvidløg, chilipasta og ingefær og steg videre
  4. tilsæt kødet og varm det godt igennem
  5. smag til med salt og evt. peber

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>