Rørt tatar

Rørt tatar

Rørt tatar smager simpelthen bare fantastisk. Den er blød, cremet og sprød på samme tid og den har en smag af alle de ingredienser der er proppet i den. Har du prøvet Rørt tatar? Hvis ikke så skulle du altså prøve den, den er så nem at lave, og jeg er sikker på at du bliver vild med den. Det kan for nogen godt være lidt grænseoverskridene at spise råt kød, men denne udgave smager slet ikke som råt kød, sikkert fordi den indeholder flere elementer end bare rå æggeblomme og løg på toppen. Jeg er vild med Rørt tatar og det er da skønt lige at få noget ekstra lækkert i weekenden når man har gæster til mad eller når man bare føler for det ikk. Denne udgave er serveret med røget mayonnaise, ristede hasselnødder og syltede rødløg. Du kan også servere den med en rå æggeblomme, skivede rødløg og grove fritter, smager skønt. Kalorieindholdet i en portion Rørt tatar er 173 Kcal. fordelt på 15,2 g protein, 0,2 g kulhydrat og 11,5 g fedt. God fornøjelse….

Ingredienser

  • 600 g okseinderlår hakket
  • 4 spsk fint hakket rødløg
  • 1 spsk. hakket persille
  • 1 spsk. finthakket estragon
  • 1 spsk. kapers fint hakket
  • 2 spsk fint hakket cornichon
  • 1 tsk tabascosauce
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk dijonsennep
  • 2 spsk fint revet peberrod
  • 3 æggeblommer
  • smages til med salt og peber
  • NEDENSTÅENDE ER FRIT VALG
  • lidt røget mayonnaise, lavet af æggeblomme rørt sammen med røget olie, sennep, hvidvinseddike og salt
  • lidt ristede groft hakkede hasselnødder uden hinde
  • lidt syltede rødløg, opskrift på dem findes under tilbehør

Fremgangsmåde

  1. rør alle ingredienserne sammen og smag den til med det du synes den mangler, smag og behag er jo forskellig, stil den på køl men du laver mayonnaisen
  2. pisk alle ingredienserne sammen til mayonnaisen
  3. del farsen i 10 små skåle, eller form dem som små bøffer og pynt dem med lidt røget mayonnaise, ristede hasselnødder og syltede rødløg

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>